Uppgifter: ”Marockan” med man-bun sköt med pistol i centrala Stockholm

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 16 Nov 2018 2018-11-16
E-post 206

STOCKHOLM Minst ett skott avlossades på fredagsförmiddagen vid Fridhemsplan i Stockholm. Ett vapen har hittats i närheten av platsen men det är inte bekräftat att det är kopplat till skjutningen. Varken gärningsman eller offer har påträffats. – Vi har kontakter med samtliga sjukhus i Stockholmsområdet. De har inte fått in någon med skottskada. Gör de det så kommer de höra av sig, säger Eva Nilsson på polisen region Stockholm.

Klockan 09.25 fick polisen larm om att åtminstone ett skott avlossats vid Fridhemsplan på Kungsholmen i centrala Stockholm.

– Flera personer ringde in och sa att en person ska ha beskjutit en annan person, säger Ola Österling vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Fridhemsplan ligger bara knappt en kilometer från det stora polishuset på Kungsholmen. Men när poliser kom till platsen hade både gärningsman och offer försvunnit. Platsen spärrades av och en teknisk undersökning av brottsplatsen genomfördes. Strax efter klockan 12 hävdes avspärrningarna.

En pistol hittades under ett däck på en bil på en bakgata när man letade av området.

– Ett vapen har hittats. Jag kan inte bekräfta att det är kopplat till skjutningen. Det är för tidigt att säga, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen.

En förundersökning om försök till mord har inletts.

– Vi har ingen frihetsberövad och vi har ingen målsägande (offer) heller, säger Nilsson.

Under dagen har polisen förhört vittnen och letat efter gärningmannen och även efter den man som blev påskjuten. Från sjukhusen i Stockholmsområdet har inga rapporter om skottskadade personer inkommit.

Vittnesuppgifter till Samnytt gör gällande att den misstänkte gärningsmannen har ett nordafrikanskt utseende (”marockan”).

Skottlossningen uppges enligt Samnytt ha skett utanför Frivårdens kontor vid Drottningsholmsvägen 14 nära korsningen till Sankt Eriksgatan. Samnytts uppgiftslämnare har gett ett detaljerat signalement.

– Gärningsmannen var en 180 centimeter lång marockan, klädd i en blå dunväst över en grå luvtröja, han bar ljusa urtvättade jeans och gymnastikskor. Hans hår var rakat på sidorna och resten av håret var uppsatt i en tofs, likt en ”man-bun”, säger vittnet till Samnytt. Han uppger också att den påskjutne personen var av afghanskt ursprung och fortsätter:

– Gärningsmannen avfyrade ett skott från pistolen, han fick därefter ett avbrott och mantlade igen varpå en kula flög ur loppet, den beskjutna personen sprang samtidigt mot tunnelbanan medan gärningsmannen sprang mot Sankt Eriksplan och vek av upp mot Sankt Göransgatan. Ett mirakel att kulan inte träffade någon i folksamlingen bakom.

Eva Nilsson har inte kunnat bekräfta uppgifterna om den misstänkte gärningsmannen eller brottsoffret.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag