Utländska familjer bråkade – gravid kvinna sparkades i magen

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 2 aug 2018 2018-08-02
E-post 268

NORRKÖPING På onsdagskvällen rök två utländska familjer ihop i ett bråk i området Klockaretorpet i Norrköping. En gravid kvinna sparkades i magen, och mannen som ska ha sparkat greps av polisen.

Flera inringare hörde av sig till polisen vid 23-tiden på kvällen om att ett stort bråk uppstått i området Klockaretorpet. Upprinnelsen till konflikten ska ha varit att någon har grillat, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik. Flera personer anslöt och bråket eskalerade.

– Det var flera samtal till oss här och man pratade både om knivar och skottlossning och grejer. Men vi har inte belägg för att något av det stämmer över huvud taget, säger Thomas Agnevik.

En gravid kvinna fick motta sparkar och slag i magen, men ska inte ha behövt uppsöka sjukvård. En timme senare rapporterade polispatrullen att det var lugnt på platsen och att man gripit en man i 35-årsåldern, misstänkt för angreppet på den gravida kvinnan.

Polisen skriver i sin händelserapport att det var två utländska familjer som bråkade med varandra. Den informationen ska ha kommit från en inringare, säger Thomas Agnevik, och det är oklart vad det har för betydelse i sammanhanget.

– Det är inte jag som har skrivit det här, utan det är en kollega till mig som har jobbat inatt. Så det har jag ingen bra förklaring till. Jag hade inte skrivit så, då hade jag skrivit en anledning till varför. Etniciteten brukar vi ange om det har betydelse för ärendet och sammanhanget, säger Thomas Agnevik.

PLUS: Somalier åtalas för misshandel – sparkade gravid kvinna i magen

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag