Utlänning häktas för överfallsvåldtäkt i Västerås

Foto: Flickr
  • Torsdag 5 jul 2018 2018-07-05
E-post 516

VÄSTERÅS Nyheter Idag har tidigare rapporterat att en kvinna våldtogs under natten mot söndag utanför Västerås. Nu har en man från El Salvador häktats på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten.

Det var vid 3-tiden på natten som kvinnan tog den sista nattbussen och klev av i en liten ort norr om Västerås. En man följde då efter henne och frågade om han fick låna hennes telefon. När hon säger nej brottar han ner henne, släpar in henne i ett buskage och våldtar henne.

När kvinnan kommer hem ringer hon polisen. Det visar sig att mannen har tagit hennes mobiltelefon, och med funktionen ”Hitta min Iphone” kan polisen lokalisera och gripa mannen.

På onsdagen beslutade Västmanlands tingsrätt att mannen, som är medborgare i El Salvador, ska häktas och att han på sannolika skäl är misstänkt för att ha begått våldtäkten. Hans försvarsadvokat Eva Kornhall säger till P4 Västmanland att han tidigare är ostraffad.

Läs även: Uppgifter: Pojkar utsattes för våldtäktsförsök av andra pojkar på lågstadieskola

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag