Uppgifter: Pojkar utsattes för våldtäktsförsök av andra pojkar på lågstadieskola

Genrebild. Foto: Astrid Westvang/Flickr
  • Fredag 8 jun 2018 2018-06-08
E-post 1651

SÖDERTÄLJE Länstidningen i Södertälje rapporterar om grova sexuella övergrepp på en lågstadieskola i Södertälje. Bland annat ska pojkar ha blivit utsatta för försök till våldtäkt av andra pojkar.

Enligt Länstidningen i Södertälje har polisen fått in tre anmälningar från föräldrar till barn som går på en lågstadieskola i Södertälje kommun. Det handlar om sexuella övergrepp, och både offer och gärningsmän ska vara mellan 8 och 9 år.

I ett fall ska en pojke ha blivit utsatt för ett våldtäktsförsök av flera andra pojkar. En annan pojke vägrade utföra oralsex på två nioåriga pojkar, och fick då utstå trakasserier och hot.

I ett annat fall blev en flicka drabbad. Hon överfölls av fyra pojkar som drog ut henne på skolgården där hon utsattes för sexuella övergrepp.

Eftersom de misstänkta inte är straffmyndiga har polisen lämnat över ärendena till socialtjänsten. Under tiden som gärningsmännen går fria har många elever varit rädda för att gå till skolan.

Inte heller skolans personal har gjort mycket åt saken. Enligt föräldrar ska rektorn ha sagt att problemen beror på ”pojkars nyfikenhet”. Samtidigt menar verksamhetschefen för grundskolan i kommunen att anklagelserna är överdrivna.

Läs även: 27 av 40 förskolor är för att tvinga barn bära slöja

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag