Vänsteraktivister överföll marinsoldater – trodde att de var nazister

Joseph Alcoff misstänks för överfallet. Bild: Philadelphia Police Department
  • Måndag 4 feb 2019 2019-02-04
E-post 558

PHILADEPHIA Två fritidsklädda marinkårssoldater med latinamerikanskt ursprung  överfölls med slag, sparkar och tårgas av en stor grupp vänsteraktivister som anklagade dem för att vara nazister. Nu åtalas tre män för bland annat grov misshandel och hatbrott. 

Alejandro Godinez och Luis Torres var i Philadelphia för att delta i en marinkårsrelaterat tillställning när de  överfölls och misshandlades av en grupp vänsteraktivister.

Läs även: Upplopp från vänsterdemonstranter stoppar Milo Yiannopoulos

Runt tio personer av båda kön, en del maskerade, attackerade de båda marinsoldaterna med slag, sparkar och tårgas och kallade dem ”nazister”.

– Det kändes både ironiskt och förvirrande. Jag vet inte vem som ser på oss och antar att vi är för vit överhöghet, nynazister eller något sådant, säger Torres till Fox News.

Torres och Godinez fick uppsöka sjukhus efter attacken. Senare kunde Torres identifiera två av de misstänkta, Thomas Massey och Tom Keenan, på filmer från en demonstration i Philadephia.

Den tredje åtalade, Joseph Alcoff, misstänks vara en ledare för Antifa i Washington, rapporterar Fox News.

Alcoff har en lång historia av vänsteraktivism. Filmen nedan sägs föreställa Alcoff år 2005, när han säger ”“I’m a Communist, motherfucker” och spottar på kameramannens lins.

De tre misstänkta åtalas bland annat för grov misshandel, hatbrott och sammansvärjning.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag