Upplopp från vänsterdemonstranter stoppar Milo Yiannopoulos

  • Torsdag 2 feb 2017 2017-02-02
E-post 312

USA Bränder, omfattande skadegörelse och våldsamma upplopp tvingade till slut debattören Milo Yiannopoulos att avbryta ett inplanerat tal på det prestigefyllda Berkeley-universitetet under onsdagen. – Jag tvingades lämna platsen med hjälp av polis och säkerhetsvakter, säger Yiannopoulos till Fox News.

Högerdebattören och Breitbart-profilen Milo Yiannopoulos tvingades avbryta ett planerat möte på Berkeley-universitetet i San Fransisco efter omfattande upplopp från vänsterdemonstranter. Videobilder från platsen visar omfattande skadegörelse, bränder och våldsamheter.

Och det kunde slutat riktigt illa för Yiannopoulos. Det berättar han för dem amerikanska TV-kanalen Fox News.

– Våldsamma vänsterdemonstranter stormade in i byggnaden så att jag tvingades lämna platsen med hjälp av polis och säkerhetsvakter, säger han.

”Avskyvärt”

Bilder och videoklipp som publiceras i sociala medier vittnar om kaoset på gatorna. Några maskerade personer fastnar på video när de går till attack mot uttagsautomater med påkar. I ett annat videoklipp pepparsprejas en tjej som är Trump-supporter samtidigt som hon intervjuas framför en videokamera.

– Jag tycker att det som hände ikväll är avskyvärt och ett hemskt spektakel och oerhört förnedrande för det högre utbildningssystemet i USA, säger Yiannopoulos.

Nedan ser du ett utdrag av bilder och videoklipp från de våldsamma protesterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag