Vänsterfeministen upprörd och orolig för att socialt utsatta ska bosätta sig i närheten

Foto: Faksimil Ladydahmer.nu
  • Måndag 9 okt 2017 2017-10-09
E-post 2469

NYNÄSHAMN ”Ja jag är förtvivlad och jag är livsrädd och jag är orolig”, den kända vänsterfeministiska bloggerskan Lady Dahmer reagerar på planerna att anlägga en ny stadsdel i närheten av hennes villaområde, där risken finns att ”folk med dålig social bakgrund” kommer att flytta in.  

Den kända feministiska bloggerskan Lady Dahmer är upprörd och orolig för att socialt utsatta människor kommer att söka sig till hennes ort. I ett inlägg på sin blogg går hon till storms mot kommunens och regeringens planer på att bygga nya städer i Sverige, eller närmare bestämt, mot att kommunen och regeringen planerar att anlägga en stad just där hon bor.

I den lilla lantliga villaidyllen Segersäng, i Nynäshamns kommun, planerar politikerna att smälla upp en stadsdel som man uppskattar att närmare 25 000 invånare ska komma att bo i.

Dahmer är orolig för att det är ett nytt miljonprogram som kommer att byggas i närheten av hennes by.

Kommunen påstår dock att det inte är ett miljonprojekt som planeras men de flesta av oss som bor här ställer oss frågande till hur de planerar att få plats med så många bostäder på så pass liten yta av den exploaterbara mark som finns här”, skriver hon. 

Hon skriver även att hon vet att det behövs nya bostäder och ”att det suger att jag tänker mer på mig själv och mina behov just nu”, varpå hon efterfrågar ett mellanting. Hon vill helst att det byggs nytt i byn, gärna affärer och en skola, men hon vill inte att den lantliga idyll som hon flyttade till ska förvandlas till en stadsdel.

Dahmer har fått flera kommentarer på sitt inlägg. Bland annat skriver ”Zoe” att:

”Det du säger är ju i princip att du är för fler bostäder men inte där du bor.”

”ja captain obvious”, svarar den kända vänsterfeministen Lady Dahmer.

”Elisie” kommenterar:

”Alltså bostäderna i sig är väl inga problem. Dom kommer väl inte bygga det  precis bredvid era hus?” och ”Eller är du för att om det är hyresrätter att exempelvis folk med ’dålig social bakgrund’ flyttar dit och skapar havoc?”

Lady Dahmer bekräftar att hon är orolig för att fattiga människor ska komma att bo i närheten av henne.

”Jag är rädd för både och. Hade det varit så jäkla bra i Tensta hade vi förmodligen aldrig flyttat därifrån”.

Lady Dahmer poängterar i ett svar till en annan kommentar att hon inte är orolig för att det ska flytta dit fler invandrare, hon anser att området är alldeles för vitt och att hon skulle bli överlycklig om det flyttade in fler folk med annan kulturell bakgrund.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag