Vänsterpartiet vägrar delta i beslut som SD föreslagit

Foto: Flickr
  • Fredag 4 maj 2018 2018-05-04
E-post 41

KARLSTAD I Karlstad kommun vägrar Vänsterpartiet delta i ett beslut på grund av att det kommer från Sverigedemokraterna. Beslutet, som handlar om att utreda behovet av samåkningsparkeringar, stöttas av övriga partier.

Under ett kommunfullmäktigemöte i Karlstad blev det tydligt att Vänsterpartiet vägrar delta i beslut som föreslås av Sverigedemokraterna, något som ifrågasätts av övriga partier, det uppger Sveriges Radio.

Sverigedemokraterna i Karlstad föreslog att man skulle utreda behovet av samåkningsparkeringar. Alla partier i kommunen var överens om att det var ett bra förslag men Vänsterpartiet valde att inte delta i beslutet alls. Anledningen uppges vara för att Vänsterpartiet har en nationell strategi att inte delta i några beslut som SD föreslagit.

Lena Grip är ledamot för Vänsterpartiet och enligt henne handlar det inte främst om att bekämpa rätten för SD att lägga fram förslag. De tycker dock att det är Vänsterpartiets rätt att inte behöva delta i några förslag.

Vänsterpartiet får kritik av sina kollegor i kommunen för sitt agerande, bland annat av miljöpartiet som anser att inställningen är orimlig.

– När det kommer ett bra förslag så tycker jag att det blir märkligt att säga nej till det bara för att det kommer från fel person, säger kommunalråd Per-Inge Lidén (MP), till Sveriges Radio.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag