Vänsterpartistens attack på Lamotte efter terroristattacken på Nya Zeeland: ”Möjliggör och stöttar hatet”

Foto: Twitter/Sebastian Lamotte
  • Måndag 18 mar 2019 2019-03-18
E-post 1139

FLEN Vänsterpartisten Rose-Marie Fältskog håller i ett inlägg på Twitter flera svenska journalister och politiker ansvariga för terroristattacken i Nya Zeeland. Joakim Lamotte är en av de utpekade och han reagerar kraftigt. ”Det vrider sig i magen när jag tänker på hur fruktansvärd Rose-Marie Fältskogs kommentar är”, skriver Lamotte på sin Facebooksida. Nyheter Idag ringde upp och frågade Fältskog vad hon menade. UPPDATERAD. 

I ett inlägg på Twitter har Rose-Marie Fältskog, lokalpolitiker för Vänsterpartiet i Flen, hashtaggat Hanif Bali, Joakim Lamotte, Katerina Janouch och Ann Heberlein. Inlägget är ett svar på en kommentar som handlar om vilka som bär ansvar för terrorattacken i Nya Zeeland.

Läs även: ”Våra bruna kollegor” – nu avslöjar M-källa interna uppmaningen att inte dela Heberlein på Facebook

 

UPPDATERING: Rose-Marie Fältskog har kommenterat intervjun med Nyheter Idag på Twitter. Där har hon också utvecklat vad hon menade med sin ursprungliga tweet.

 

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden och läs intervjun med Rose-Marie Fältskog.

Tycker du vår journalistik behövs och är viktig? Som PLUS-medlem är du med och bidrar!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag