13-årig flicka ofredad på festival

Polis övervakar en festival. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 29 jun 2019 2019-06-29
E-post 252

VÄSTERÅS En 13-årig flicka har anmält att hon blev sexuellt ofredad i publikhavet på en festival i Västerås under fredagskvällen. Polisen har i nuläget ingen misstänkt eller gripen.

Under helgen pågår Cityfestivalen i Västerås, och en ung flicka som besökte evenemanget på fredagskvällen uppger att hon då blev sexuellt ofredad när hon stod i publiken.

– En 13-åring blir ofredad i samband med den här konserten, och omständigheterna tycks vara sådana att det är trängsel vid scenen och någon tar sig friheten att tafsa på henne, säger RLC-befäl Sanja Vukicevic.

Polisen har upprättat en anmälan men har ännu på lördagsmorgonen ingen misstänkt eller gripen. Det finns inget signalement på gärningsmannen.

– Jag vet att patrull var på plats med anledning av att det var stökigt på grund av trängsel i publikhavet. De där brotten är ju extremt svåra att utreda, säger Sanja Vukicevic.

– Det är ett folkhav liksom och att säga vems hand det var, det är jättesvårt.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag