14-årig pojke tvingad till pengatvätt

  • Torsdag 1 Nov 2018 2018-11-01
E-post 100

MALMÖ En eller flera personer ska ha misshandlat och hotat en 14-åring pojke till att överföra tusentals kronor via sitt bankkonto och bankautomater. Pojken har polisanmält händelserna och det kan röra sig om påtvingad pengatvätt.

En 14-årig pojke har polisanmält att han vid två tillfällen misshandlats och hotats till att hjälpa till med pengatransaktioner som kan har inneburit pengatvätt, uppger Skånska Dagbladet.

Den 21 oktober tvingades 14-åringen ta emot 15 000 kronor via pengaröverföringsappen Swish. Han var tvungen att ta emot pengarna för att sedan ta ut dem på en bankomat.

Endast två dagar senare, den 23 oktober, blev 14-åringen kontaktad av en person som tvingade honom att lämna över ett bankkort med tillhörande kod. Den hotfulla personen fick dock inte ut pengarna eftersom beloppsspärren för en vecka satte stopp när personen skulle ta ut ytterligare 15 000 kronor.

Personen eller personerna som ska ha hotat den 14-åriga pojken är okända och händelserna ska ha inträffat på Holma och vid Södervärn i Malmö. Brottet är rubricerat som olaga tvång men det kommer troligtvis tillkomma misstankar om penningtvättsbrott.

De senaste veckorna har flera nyheter om barn som kommer till skada i Malmö publicerats. Den 27 oktober framkom att en flicka i tioårsåldern misstänks ha blivit våldtagen i nordöstra Malmö. På onsdagen häktades en man misstänkt för brottet.

LÄS ÄVEN: Misstänkt våldtäkt på barn i Malmö – åklagare vägrar ge ut signalement

Tidigare i oktober åtalades en 16-åring för att ha rånat och tortyrmisshandlat två pojkar i Malmö.

LÄS ÄVEN: 16-åring åtalad för rån och tortyrmisshandel mot två pojkar i Malmö

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag