14 skadade när bil körde på människor i Melbourne – Var en ”avsiktlig handling”

Faksimil: Google maps
  • Torsdag 21 Dec 2017 2017-12-21
E-post 187

AUSTRALIEN En bil körde över fotgängare i den australienska staden Melbourne. 14 personer uppges vara skadade och polisen bedömer att det handlar om en ”avsiktligt handling”.

Under torsdagsförmiddagen den 21 december körde ett fordon över fotgängare i den australienska staden Melbourne. Enligt ABC är 14 personer skadade och två män, inklusive föraren, har arresterats.

Polisen uppger att de tror att detta var en medveten attack. Något motiveringen har däremot inte uppgetts ännu. Ingen nyhetsbyrå har rapporterat att detta skulle röra sig om ett terrordåd och ingen organisation har tagit på sig gärningen.

Attacken liknar flertaliga terrordåd i Europa under 2017, bland annat terrordådet på Drottninggatan där en kapad lastbil körde över fotgängare.

Enligt uppgifter ska ett barn vara en av de skadade och har förts till Kungliga Barnsjukhuset i Melbourne.

Australiens premiärminister, Malcom Turnbull, uppger på twitter att polisen och säkerhetspolisen jobbar intensivt med händelsen och att allas tankar går till de som drabbats samt deras anhöriga.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag