15-åring pojke bestulen på majblommepengar

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 16 apr 2018 2018-04-16
E-post 551

FRÖLUNDA En ung pojke ska ha blivit utsatt för ett rån av två personer samtidigt som han sålde majblommor. Två personer gick fram till den 15-åriga pojken och den ena distraherade pojken med en hundralapp samtidigt som den andra stal pengar ur pojkens ficka.

En pojke i 15-års åldern ska ha blivit bestulen när han stod och sålde majblommor på Frölunda torg i Göteborg, uppger Expressen.

Klockan 16.15 måndagen den 16 april kom larmet in till polisen om att en unge pojke ska ha blivit bestulen vid Frölunda torg.

– Han sålde majblommor, när det kommer fram två personer till honom. Den ene säger att han vill köpa majblommor, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, till Expressen.

Vad som hände var ett den ene tog fram en hundralapp och distraherade pojken samtidigt som den andra personan stal pojkens pengar ur hans fickor. Det är inte klart hur stor summa pengar som gärningsmännen stal.

– Pojken kontaktade väktare som hjälpte honom att kontakta polisen. Vi har precis kommit till platsen, säger Adlersson, klockan 17, till Expressen.

Adlersson fortsätter och menar att det är väldigt fräckt att ge sig på ett barn på det viset.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag