60-årig Texaskvinna sköt ihjäl pistolbeväpnad inkräktare

Foto: KHOU 11
Foto: KHOU 11
  • Onsdag 2 aug 2017 2017-08-02
E-post 757

TEXAS En 60-årig kvinna i Texas sköt i måndags ihjäl en beväpnad inbrottstjuv som tagit sig in i hennes hus utanför Houston. Ytterligare en tjuv skrämdes på flykten av den handlingskraftiga kvinnan, rapporterar CBS-anslutna KHOU.

Det var strax före lunch, vid halv tolv-tiden i måndags förmiddag, som två inkräktare beväpnade med skjutvapen tog sig in i den 60-åriga kvinnans hus i Katy väster om Houston. De utnyttjade att garageporten lämnats öppen och överrumplade kvinnan som var hemma vid tillfället.

Men 60-åringen lät sig inte skrämmas av de båda oinbjudna gästerna.

– Båda var beväpnade med pistoler, säger polistalesmannen Thomas Gilliland.

– Hon konfronterade de båda misstänkta, hämtade ett skjutvapen och sköt flera skott mot båda misstänkta.

Den ene av männen segnade ned död ute på villatomten. Polisen påträffade ett skjutvapen vid hans kropp. Den andre mannen lyckades fly genom att hoppa över ett staket. Enligt kvinnan var han i 20-årsåldern, mörkt klädd och hans röda kalsonger syntes. Själv klarade hon sig undan fysiska skador.

Enligt omkringboende är området där måndagens dramatiska dödsskjutning utspelade sig ett lugnt villaområde. Trots det tycks det inte förvåna att en 60-årig villaägare skjuter ihjäl någon som inkräktar i hennes hem.

– Det är så Texas är, om du tränger dig in i någons hem så blir du skjuten, förklarar grannen Cathy Hanks.

– Det är precis så vi är. Det är så Texas är.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag