8-årig pojke knuffades framför tåg – misstänkt var eftersökt av polis för våldsbrott

Foto: CEN/ Schweizerischen Arbeiterhilfswerks
  • Onsdag 31 jul 2019 2019-07-31
E-post 1051

FRANKFURT 40-årige eritreanen Habte Araya framhölls som en gott exempel på lyckad integration av myndigheterna i sitt nya hemland Schweiz, uppger Metro. Nu misstänks han för att mördat en åttaårig pojke genom att knuffa pojken framför ett höghastighetståg i Frankfurt på måndagen. Araya var vid tillfället efterlyst av den schweiziska polisen för ett separat brott i Schweiz och hade behandlats för psykiska problem.

Habte Araya är misstänkt för att ha knuffat den åttaårige pojken och dennes 40-åriga mamma framför tåget, samt ha försökt att knuffa en tredje person, en 78-årig kvinna, som lyckades hålla sig kvar på perrongen på Frankfurts tågstation där händelsen utspelade sig på måndagen. Den 40-åriga mamman tog sig i säkerhet mellan två spår. Araya greps strax efter händelsen.

Araya är ursprungligen från Eritrea men bor numera i Schweiz dit han kom 2006 och fick uppehållstillstånd 2008. 2017 användes Araya i en broschyr från den schweiziska arbetsförmedlingen – som hade hjälpt honom hitta ett jobb – som ett exempel lyckad integration, uppger Daily Mail.

För ungefär en vecka sedan verkar något ha gått rejält snett i Arayas liv. Enligt Daily Mail kallades schweizisk polis till en bostad i Zürich där Araya låst in sin fru och deras barn tillsammans med en granne. Han hade även hotat grannen med kniv.

Araya har på grund av psykiska problem inte jobbat på drygt ett halvår, han har också fått behandling för detta.

Tyska myndigheter uppger att Araya fortfarande inte sagt något om motivet för dådet.

Araya greps kort efter dådet, han förföljdes av vittnen när han sprang från tågstationen och blev nerbrottad ett par kvarter bort av polis. Tyske inrikesministern Horst Seehofer (CSU, CDU:s systerparti) avbröt semestern för att åka till Frankfurt och uppdatera sig om händelserna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag