11 döda i hatattack i synagoga i Pittsburgh – misstänkt gripen

Foto: Gab
  • Lördag 27 okt 2018 2018-10-27
E-post 192

PITTSBURGH Elva människor har dött och fler har skadats i en masskjutning i en synagoga i Pittsburgh, USA. Minst tre polismän ska höra till de skadade. En 46-årig man som heter Robert Bowers har gripits, misstänkt för attacken.

Den misstänkte gärningsmannen, som enligt uppgifter till CBS ska ha skrikit ”Alla judar ska dö”, gav upp och har gripits av polis. Den enda uppgiften om gärningsmannen polisen har gått ut med hittills är att han är en vit man. Obekräftade uppgifter gör gällande att mannen är kraftigt byggd.

– Om de haft en beväpnad vakt hade de kanske kunnat stoppa honom, sade USA:s president Donald Trump till media efter dådet.

Trump sade också att landet behövde skärpa dödsstraffet.

På Twitter skriver Trump att attacken var mycket mer omfattande än man från början trodde.

Enligt uppgifter som sprids på alternativa amerikanska mediesajter är den gripen en 46-årig man från Pittsburgh, Robert Bowers, som ska ha postat antisemitiskt material på social media strax innan dådet.

Fox News rapporterar att polisen har bekräftat identiteten på Bowers.

”“HIAS likes to bring invaders in that kill our people. I can’t sit by and watch my people get slaughtered. Screw your optics. I’m going in”, skrev Bowers på den sociala medieplattformen Gab strax innan dådet, där HIAS står för ”Hebrew Immigrant Aid Society”.

Bowers skrev också ett inlägg på Gab för någon dag sedan med referenser till QAnon-konspirationen, hat mot judar och där han anklagade Donald Trump för att vara en globalist.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag