81-årige Leif slogs ner och rånades: ”Lås in och kasta nyckeln”

Foto: Söderhamns kommun
  • Söndag 13 okt 2019 2019-10-13
E-post 3923

SÖDERHAMN I fredags skulle 81-årige Leif ta ut pengar inne på Furangallerian på för att spela på trav med sina kompisar. Men i stället blev han nerslagen av två män, något som Hela Hälsingland var först att rapportera. – Det var två mörkhyade män i 25-30-årsåldern, säger Leif till Nyheter Idag.

Det var kvart i fyra på fredagseftermiddagen som Leif gick en kort promenad från sin lägenhet till Furangallerian i centrala Söderhamn. Inne på Furangallerian skulle Leif ta ut pengar för att sedan möta sina travkompisar som han lämnat in system med de senaste tio åren.

Inne på och utanför Furangallerian brukar det hänga invandrargäng.

När Leif kommer in ser han hur två mörkhyade män i 25-30-årsåldern sneglar åt hans håll berättar han för Nyheter Idag. Leif hinner knappt stoppa in bankkortet i automaten och slå koden förrän en av männen springer fram och knuffar omkull honom och tar pengarna.

Inne på gallerian hade det mesta springet i butikerna lagt sig för dagen men en anställd på frisersalongen blev vittne till överfallet och rånet. Han springer fram och hjälper Leif och lånar ut sin telefon så Leif kan ringa polisen. Men då hamnade Leif i en 16 personer lång kö och efter en stund lade han på.

Hur är det med dig nu?

– Med mig är det bra, jag klarade mig. Men det är ju för jävligt rent ut sagt.

Hur är det i Söderhamn nu för tiden?

– Det är många som säger att de är lite oroliga, så är det ju.

Leif efterlyser att politikerna ska ta frågan om trygghet i Söderhamn på allvar.

Rånarnas byte blev 2 000 kronor. Polisen ska enligt Hela Hälsingland gå igenom en övervakningskamera från platsen. Om de två männen åker fast har Leif en tydlig önskan.

– Lås in och kasta nyckeln, säger han med fast röst.

Läs även: Nu häktas eritreanske mannen för misstänkta utomhusvåldtäkten i Söderhamn

Läs även: Afghaner försökte kidnappa 17-årig flicka i Söderhamn – Skulle tvångsgiftas

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag