Afghaner försökte kidnappa 17-årig flicka i Söderhamn – Skulle tvångsgiftas

Foto: Flickr
  • Måndag 31 jul 2017 2017-07-31
E-post

SÖDERHAMN Fyra afghaner åtalas för olaga frihetsberövande efter att de försökt kidnappa en 17-årig flicka i Söderhamn i början av juli. Polisen misstänker att syftet ska ha varit att föra flickan till Afghanistan där hon skulle giftas bort mot sin vilja. En av de afghanska kidnapparna har tidigare belagts med villkorlig dom och böter efter att han gjort sig skyldig till sexuellt ofredande. 

I början av juli försökte en afghansk familj, boende i Västsverige, kidnappa en flicka i 17-årsåldern i Söderhamn. Det uppger Hela Hälsingland, vars parkering utanför redaktionsbyggnaden i Söderhamn var platsen där kidnappningen skedde.

Två kvinnor blev vittnen till kidnappningen. De berättar för Hela Hälsingland hur de såg 17-åringen komma gående förbi dem på gatan.

– Då kommer en kille och en tjej förbi och stannar framför den här tjejen och blockar hennes väg. Hon blir först förvirrad. Sedan börjar de dra och slita i henne nerför slänten ner på grusplanen bakom. Där kör det upp en bil och en man och en kvinna springer ut. Mannen öppnar baksätet och bagageluckan, berättar ett av vittnena för Hela Hälsingland.

Samtidigt som en kidnappning utspelar sig mitt på ljusa dagen i en svensk stad, svarar inte polisen i telefonen. Det hela drar ut på tiden och 17-åringen skriker samtidigt som gärningsmännen släpar iväg henne till bilen.

När kidnapparna lämnat platsen svarar polisen i telefonen.

–De lyfte upp henne och bar henne till bilen. Hon skriker ännu mer. Sen körde de iväg. Och då svarar till slut polisen. Det var sånt man bara ser på film, säger vittnet.

Polisen lyckas stoppa kidnapparna utanför Söderhamn.

I bilen fanns en man, en kvinna, två söner och den 17-åriga flickan. Alla fyra personer är afghanska medborgare. De greps på plats och är nu misstänkta för människorov.

Flickan hade vistats tillfälligt i Söderhamn och polisen misstänker att hon skulle kidnappas till Afghanistan för att giftas bort mot sin vilja.

Mannen och kvinnan, i 60- respektive 40-årsåldern, åtalas nu för olaga frihetsberövande tillsammans med de två sönerna som är i 20-årsåldern.

Det är inte första gången mannen döms för brott i Sverige. I höstas dömdes han till villkorlig dom och böter för sexuellt ofredande. De övriga familjemedlemmarna tillika kidnapparna är tidigare ostraffade.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag