Nu häktas eritreanske mannen för misstänkta utomhusvåldtäkten i Söderhamn

Foto: Flickr
  • Tisdag 3 sep 2019 2019-09-03
E-post 340

SÖDERHAMN En man från Eritrea häktades på tisdagsförmiddagen misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på Norra Hamngatan i centrala Söderhamn natten mot lördagen. Mannen häktas på sannolika skäl och åtal ska vara väckt senast den 17 september, rapporterar Hela Hälsingland.

Kvinnan våldtogs enligt åklagaren vid halv tre-tiden natten mot lördag. Hon uppges att efter våldtäkten ha kontaktat poliser som patrullerat i centrum, poliserna har med hjälp av vittnen och kvinnans uppgifter lokaliserat mannen som greps ungefär en halvtimme senare.

– Det har funnits vittnen som gjort iakttagelser av dessa personer. De har sett vart mannen tagit vägen och påkallat polisens uppmärksamhet. Han kunde gripas nära inpå i tid och plats, säger åklagare Elin Källberg till Hela Hälsingland.

Den eritreanske mannen kom till Sverige 2013 och har enligt häktningsframställan tolkbehov på arabiska. Han är tidigare ostraffad förutom ett par mindre trafikbrott.

Läs mer: Misstänkt bussrunkare upptäckt i Söderhamn

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag