9-årig flicka slogs mot rånare – får medalj av polisen

Bild: West Palm Beach Poice Department.
  • Måndag 22 nov 2021 2021-11-22
E-post

WEST PALM BEACH, FLORIDA När Demetrius Jackson attackerade  Danielle Mobley för att ta hennes plånbok räknade han inte med 9-åriga Journee, som försvarade sin mor med sparkar och slag.

– Jag slår vad om att han blev chockad när hon sparkade honom rakt i ansiktet,  säger polischef Frank Adderley när flickan belönas med medalj för sin insats.

9-åriga Journee Nelson belönas av polisen i West Palm Beach, Florida med en medalj efter att hon försvarat sin mamma mot en rånare, rapporterar 7 News Miami.

Läs även: Försökte råna kvinnor – fick stryk

Enligt polisen ska flickan och hennes mamma Danielle Mobley ha handlat livsmedel när Demetrius Jackson attackerade Danielle för att ta hennes plånbok.

Vi slogs om plånboken. Han knuffade mig till marken, berättar Danielle.

Då gick Journee till attack mot rånaren med sparkar och slag, innan han knuffade även henne till marken och flydde från platsen.

En film från en övervakningskamera visar händelseförloppet.

Två dagar senare greps Demetrius Jackson av polisen som misstänkt för rån och misshandel

På torsdagen fick Journee en medalj av West Palm Beaxch Police Foundation för sitt rådiga ingripande.

– Jag skulle inte rekommendera att konfrontera en sådan individ men i stundens hetta händer saker. Jag slår vad om han att blev chockad när hon sparkade honom rakt i ansiktet, för man kan definitivt se på filmen att han inte förväntade sig det, säger polischef Frank Adderley.

Läs även: Vaknade av våldtäkt – misshandlade våldtäktsmannen

Läs även: Julvelrånare stoppades av vittnen – fick stryk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag