A$AP Rocky gripen för skjutning

Bild: Chad Cooper / CC BY 2.0
  • Torsdag 21 apr 2022 2022-04-21
E-post

USA Rapparen Rakim Mayers, känd under artistnamnet A$AP Rocky, blev under onsdagen gripen av polis vid en flygplats Los Angeles. Den kände rapparen misstänks för en skjutning som skedde i november förra året, rapporterar NBC News.

Mayers landade på flygplatsen i ett privatplan från Barbados där han hade varit på semester med sin gravida flickvän – den världskända artisten Rihanna.

Enligt källor till NBC News ska Rihanna ha varit med Mayers när han greps av Los Angeles-polisen.

Kort efter gripandet sattes Mayers i häkte med en borgen på över 5,6 miljoner kronor (550 000 dollar). Mindre än tre timmar senare släpptes han och nu väntar rättegång den 17 augusti.

Mayers uppmärksammades av en bredare publik i Sverige när han greps i Stockholm, där han befann sig för en spelning, efter ett slagsmål med en afghan sommaren 2019.

Häktningen ledde till ett diplomatiskt bråk där USA:s dåvarande president Donald Trump krävde att Sverige skulle ”Free A$AP”, och uttryckte sin besvikelse över Stefan Löfven när detta inte skedde.

Mayers och två medlemmar ur hans entourage dömdes senare till villkorlig dom av Stockholms tingsrätt för misshandel.

Läs även: A$AP Rocky: ”Jag har ingenting emot svenskar”

Läs även: ASAP Rocky & Co döms för misshandel av afghan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag