ABF arrangerar panelsamtal om Black Lives Matter med islamist

Bild: Google Streetview/Faksimil Facebook.
  • Tisdag 30 jun 2020 2020-06-30
E-post

BOTKYRKA Rashid Musa, ordförande för Sveriges Unga Muslimer som enligt MUCF  brister i respekt för demokratins idéer, kommer delta i ett panelsamtal om Black Lives Matter som arrangeras av ABF Botkyrka-Salem. I panelen ingår också Nabila Abdul Fattah, som anklagats för antisemitism av Svenska Kommittén mot antisemitism, och Araia Ghirmai Sebhatu som grundat den separatistiska rörelsen Black Coffee.

På tisdagen ordnar ABF Botkyrka-Salem ett panelsamtal om Black Lives Matter. I samtalet ska Rashid Musa, som bland annat är ordförande för Sveriges Unga Muslimer, diskutera Black Lives Matter med Nabila Abdul Fattah, som presenteras som ”aktivist och social pedagog”, och Araia Ghirmai Sebhatu, grundare av den separatistiska rörelsen Black Coffee.

Läs även: Nu måste Sveriges Unga Muslimer betala tillbaka bidrag – ”Brustit i kravet att respektera demokratins idéer”

Rashid Musa har länge varit ett aktivt namn i den islamistiska miljön. Han är sedan 2016 ordförande för Sveriges Unga Muslimer, som nyligen dömdes att betala tillbaka bidrag till Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor på grund av att man ”brustit i kravet att respektera demokratins idéer”, bland annat genom att bjuda in extremistiska föreläsare.

Nabila Abdul Fattah har tidigare varit krönikör på Metro och rappare under artistnamnet Nabila. Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) har tidigare kritiserat en av Nabilas raptexter, där hon hon beskrev judar som ”sataniska” varelser ”med svarta hjärtan” och höll gruppen kollektivt ansvarig för staten Israels politik.

Fattah har tidigare uppmanat till attacker på Linnéstatyer i Sverige. I en serie inlägg på Twitter i början av juni kopplade Fattah Linné till det svenska förvärvet av kolonin St. Barthélemy, och konstaterade att statyer står ”helt oskyddade” i Sverige.

Läs även: Namninsamling kräver: ”Ta ner Carl Von Linnés staty i Sverige!”

Fattah är även gift med Mohammed Ryback, som arbetar som verksamhetsutvecklare på just ABF Botkyrka-Salem.

Den tredje paneldeltagaren Araia Ghirmai Sebhatu har grundat Black Coffee, en rörelse som ordnar separatistiska möten för afrosvenskar och svarta där vita personer inte är välkomna.

– Det är många som vill prata om allt samtidigt istället för att det blir ett fokuserat samtal, och andra kanske inte är fullt intresserade av frågorna. Kanske inte förstår dem, inte har upplevt dem, inte har en teoretisk förståelse. Och att de som inte är afrikansvenskar försöker styra samtalet, läxa upp folk, motiverade Ghirmai Sebhatu separatismen i ett samtal med Stina Oscarsson i Svenska Dagbladet i april 2019.

Arbetarnas Bildningsförbund, ABF, grundades 1912 av Socialdemokraterna, LO och Kooperativa Förbundet för att utveckla och samordna den utbildningsverksamhet som pågick inom arbetarrörelsen.

Enligt förbundets hemsida kämpar ABF ”för att utjämna klasskillnaderna, och för att ge alla samma möjligheter, oberoende av kulturell bakgrund, bostadsort eller ekonomisk situation”. ABF skriver även att ”övertygelsen om att demokratin ständigt måste återerövras är alltjämt en av grundtankarna inom organisationen”.

Nyheter Idag söker representanter för ABF Botkyrka-Salem för kommentar.

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag