Åkesson till Lööf: ”Stanna kvar i sandlådan”

Annie Lööf och Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 18 apr 2021 2021-04-18
E-post 2972

Nu uppmanar SD:s partiledare Jimmie Åkesson Annie Lööf (C) att ”stanna kvar i sandlådan” och varnar för att den rödgröna sidan ”bestämt sig för att valrörelsen ska handla om allt annat än politik och svenskarnas verklighet”. Åkessons utspel kommer efter att Lööf kallat SD för en ”säkerhetsrisk”.

I en intervju med Göteborgs-Posten går Centerpartiets partiledare Annie Lööf till hårt angrepp mot Sverigedemokraterna, som hon kallar för en ”säkerhetsrisk”.

– Att ge ett öppet främlingsfientligt populistparti inflytande över Sveriges regering är en säkerhetsrisk. Det har funnits en SD-tjänsteman här i riksdagskansliet som har varit en uppenbar säkerhetsrisk, säger Lööf till GP.

Läs även: Annie Lööf: SD en ”säkerhetsrisk” – vill regera med S och M

Nu ger SD:s partiledare Jimmie Åkesson svar på tal. I ett inlägg på Twitter skriver Åkesson att Annie Lööf kan ”stanna kvar i sandlådan”.

”Lag Löfven 2022 har tydligen bestämt sig för att valrörelsen ska handla om allt annat än politik och svenskarnas verklighet” skriver Åkesson och fortsätter: ”Det är ledsamt att se vilka skamlösa angrepp som ryggradslösa politiker kan häva ur sig för att behålla makten och slippa ta ansvar för vad de har gjort med vårt land.”

Läs även: Richard Jomshof: Har gärna debatt med Annie Lööf i tv om islamism

Läs även: Missnöje med Lööf hos C på landsbygden: ”För oss och vår livsstil är ju miljöpartister ett större hot än sverigedemokrater”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag