Åklagaren misstänker: Nigeriansk knarkbrottsling greps i Malmö med över halvt kilo kokain – tidigare dömd för kokainbrott i Norge

  • Onsdag 14 feb 2018 2018-02-14
E-post 300

En man greps i höstas i Malmö efter att över ett halvt kilo kokain hittats nergrävt utanför den bostad han befann sig i. Nu åtalas mannen för grovt narkotikabrott vid Malmö tingsrätt. Tidigare har mannen varit dömd till ett års fängelse i Norge för liknande brottslighet.

Den 13 oktober slog polisen till mot en adress i Malmö efter en tids spaning.

Under husrannsakan hittade polisen kokain i så kallade sväljkapslar nergrävda på fyra olika platser i häckarna utanför bostaden.

Flera personer grips i eller utanför bostaden i anslutning till tillslaget. Bland annat en 36-årig man från Nigeria. Han har medgett att kokainet, sammanlagt 651 gram, tillhör honom.

Inne i bostaden hittar polis både vuxenblöjor och vaselin inne på 36-åringens rum. Något som enligt polis är vanligt förekommande bland kriminella som hanterar narkotika i sväljkapslar och ”används när narkotikan ska ut eller in ur kroppen” enligt polisens PM.

Inledningsvis uppgav 36-åringen en identitet. Men efter ett tag i i polisens förvar så erkände han sin egentliga identitet. Då visade det sig att 36-åringen 2015 suttit ett år i fängelse för narkotikabrott i Norge. Också den gången handlade det om kokain.

Nu åtalas 36-åringen för grovt narkotikabrott.

Kammaråklagare Måns Biörklund har yrkat på utvisning med förbud att återvända till Sverige inom 15 år.

Läs även: Ohederligt drev mot Åsa Romson och knarksvamparna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag