Åklagaren misstänker: Syrisk serievåldtäktsman i Uppsala

Foto: Flickr
  • Tisdag 20 mar 2018 2018-03-20
E-post 360

UPPSALA En syrisk man i 30-årsåldern misstänks för flera våldtäktsförsök i Uppsala under februari och mars. Mannen är nu häktad på sannolika skäl.

Syriern greps i fredags kväll och är just nu enbart häktad för våldtäktsförsöket i Slottsbacken i Uppsala den 3 mars uppger Sveriges Radio som också berättar att man kunnat knyta DNA som hittats på kvinnan till mannen. I de övriga fallen så räcker inte bevisning för häktning.

Han är misstänkt för fem våldtäktsförsök utomhus i centrala Uppsala under februari och mars.”

Mannen har tidigare anhållits misstänkt för flera våldtäktsförsök som ska ha ägt rum i Uppsala. De tidigare våldtäktsförsöken ska ha ägt rum vid Drottninggatan, Kyrkogårdsgatan, vid Skatteverket, Norbyvägen och vid Mikaelskyrkan i Uppsala.

Åklagare Liselott Herschend beskriver våldtäktsförsöken för Sveriges Radio:

– I nåt fall har han bara börjat dra av jackan, i vissa fall har han fått av strumpbyxor och trosor. Alla målsägande har gjort ordentligt motstånd. Vissa fall har avbrutits för att nån har kommit till platsen. Jag bedömer att alla fallen når upp till våldtäktsförsök, säger hon.

Polisen uppger på sin hemsida att man utökat det brottsförebyggande arbetet i Uppsala/Knivsta bland annat genom att låta polispatruller erbjuda kvinnor som promenerar sent på kvällen skjuts hem. Områden där våldtäktsförsök ska ha skett ska även fått ökad bevakning.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om det våldtäktsförsök som mannen är misstänkt för.

LÄS ÄVEN: Polisen misstänker: Nytt våldtäktsförsök utomhus i Uppsala

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag