Åklagaren: ”Vi har inga indikationer på någon form av politisk radikalisering”

Genrebild. Foto: Flickr
  • Lördag 21 jul 2018 2018-07-21
E-post 188

LÜBECK Tyskland skakades i går av ett nytt knivdåd när en 34-årig man attackerade och skadade över tio passagerare på en buss i Lübeck. Det är fortfarande oklart om attacken har islamistiska motiv.

På en stadsbuss i hamnstaden Lübeck gick en 34-årig man med iransk påbrå till attack mot sina medresenärer. Över tio passagerare ska ha skadats under fredagens vansinnesattack. Den misstänkte gärningsmannen greps på plats av tysk polis.

Åklagaren Ulla Hingst har beordrat högsta sekretess i fallet, och säger till nyhetssajten Bild att det är oklart om det rör sig om ett terrordåd, enligt Svegot.

– Vi har inga indikationer på någon form av politisk radikalisering, säger hon.

För närvarande utreds brottet av delstatspolisen och inte av säkerhetstjänsten Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV).

Vägrar prata med polisen

Enligt polisen vägrar mannen att avslöja detaljer om knivattacken. 34-åringen är född i Tyskland av iranska föräldrar. Han har gjort tysk militärtjänst och genomgick då flera säkerhetstester. Enligt uppgifter i tysk press tyder inget på att mannen har visat sympatier med islamistiska terrororganisationer som IS.

Polisen undersöker nu alla teorier, och tittar på om knivdådet kan ha utlösts av tillfällig sinnesförvirring eller personliga problem, eller om det har politisk bakgrund.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag