Aktivister saboterade trafiken – limmade fast sig på vägen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 6 apr 2022 2022-04-06
E-post 202

STOCKHOLM På onsdagsmorgonen satte sig ett antal aktivister mitt på Lidingövägen och blockerade trafiken från Lidingö till Stockholm. Enligt polisen har nio personer gripits för sabotage i samband med händelsen.

Polisen skriver att sabotörerna hindrade trafiken till Stockholms centrum och till E4/E18, i vad som beskrivs som en ”opinionsyttring”.

– De har satt sig ner i trafiken på vägen. Det är vid avfarten mot Stockholms city, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl till Expressen.

Bakom blockaden ligger organisationen ”Återställ Våtmarker”. På sin Facebooksida gjorde aktivistgruppen en livesändning från demonstrationen där de blockerade trafiken på Lidingövägen.

Tre av aktivisterna hade limmat fast sig på vägen, varav den sista kunde avlägsnas från vägbanan strax innan 08.46, uppger polisen. Därefter kunde trafiken återupptas.

Den senaste tiden har en rad liknande trafiksabotage genomförts av miljöaktivister i huvudstaden. Bland annat under måndagsmorgonen då ett flertal aktivister blockerade trafiken på Nynäsvägen i Stockholm. Även den gången utfördes blockaden av Återställ Våtmarker.

Nyheter Idag har sökt polisen för en kommentar.

Texten har uppdaterats.

Läs även: Aktivister stoppade Stockholmstrafiken

Läs även: SD vill fängsla störande miljöaktivister

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag