Allt om julklappar som företag

  • Måndag 10 okt 2022 2022-10-10
E-post

Du som driver ett företag har med största sannolikhet många kontakter, kunder, leverantörer och branschkollegor som har hjälpt dig genom åren. Du har säkerligen hjälpt andra också, och utvecklat sina relationer till många olika människor. Som uppskattning för hjälpen, de goda råden och årets alla affärer vill man som företag ofta ge bort en gåva till sina kunder och kollegor, för att visa uppskattning. Men vad ska man ge bort i julklapp? Finns det gåvor som är skattepliktiga? Behöver man ha priset i åtanke? Läs vidare i den här artikeln för att ta reda på allt du behöver veta om julklapp och julgåva för företag.

Vad ska man ge bort?

Vad är egentligen en lämplig julgåva för företag? Det kan såklart bero lite på vilket företag du driver och vem du ska ge julklappen till. En bra julklapp för ett företag att ge får gärna vara något som är användbart för mottagaren, och som visar uppskattning och omtanke. Många företag väljer att sätta ihop personliga korgar i julklapp till sina bekanta och kollegor, där de själva kan anpassa innehållet.

Det finns flertalet härliga korgar att välja mellan för företag, om du vill se några alternativ kan du besöka www.julkorgen.nu och ta del av ett brett sortiment av julgåvor för företag. Här hittar du allt från godiskorgar, till korgar med ostar och delikatesser – en perfekt gåva för de som uppskattar det fina i livet.

Vad får julklappen kosta?

Det finns stundvis regler om hur mycket en julgåva för företag får kosta, men det handlar i grund och botten bara om skatt. Du kan såklart ge bort gåvor precis som du vill, men om du ska använda företagets pengar så är det bra att se över reglerna kring skatter och avgifter.

Om du däremot vill ge bort en julgåva får dina egna pengar, är det fritt fram att ge bort vad som helst. Då är det trots allt en gåva direkt från dit, och inte som representation för ditt företag.

Skatt?

Det finns vissa regler vad gäller skatten på företagsgåvor. En gåva är i regel alltid skattepliktig om den kommer från ett företag, men det finns vissa undantag. Julgåva från företag som inte överstiger 500 kr exklusive moms är skattefri – något som är bra att veta om för dig som planerar att köpa in lite gåvor!

Om du vill läsa mer om gåvor och skatter, kan du besöka Skatteverkets hemsida och läsa på vad som gäller för olika typer av gåvor. Men när det kommer till julklappar från företag så gäller det bara att hålla sig under 500 kr per gåva för att den ska vara skattefri.

Julgåvor med fint innehåll

Så vad ska man köpa för under 500 kr, som är praktiskt och visar omtanke? Vi nämnde tidigare julkorgen– och vi står fast vid att det är ett otroligt bra val av julklapp. Här finns korgar i olika prisklasser, och du kan välja mellan julgåvor för företag som är skattefria, och även julgåvor som är skattepliktiga.

Att skicka en liten present till dina kollegor, anställda, kunder eller leverantörer är ett bra sätt att hålla goda relationer vid liv. Det är dessutom ett sätt för dig som företagare att visa uppskattning för dina bekanta, så att de vet om att du tänker på dem även under juletiden. En julkorg kan innehåller mängder av olika saker och är en perfekt gåva för många olika typer av människor. Oavsett om man tycker om godis, delikatesser eller annat smått och gott går det alltid att skapa en julkorg som uppfyller mottagarens önskningar. Det är dessutom enkelt att beställa, och du behöver inte krångla med att slå in klappar eller handla innehåll till korgen på egen hand!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag