Amerikanska myndigheter hackades: Publicerade IS-propaganda

Faksimil Facebook
  • Måndag 26 jun 2017 2017-06-26
E-post 6

USA Under söndagen hackades flera amerikanska myndigheters hemsidor och fylldes med IS-propaganda. Attacken påstås ha utförts av en hackergrupp vid namn ”System Dz” som utfört liknande attacker i över två års tid.

Under söndagen 25 juni hackades flera myndigheters hemsidor i de amerikanska delstaterna Ohio och Maryland. Sidorna fylldes med hot mot president Donald Trump och hyllningar till IS, det uppger den amerikanska tidningen Washington Post.

Ohios guvernör John Kasichs var en av de som fick sin sida hackad. Kaischs hemsida fylldes med en lång text som hyllade IS. Budskapen på hemsidorna avslutades med ”Jag älskar Islamiska staten”.

”Du kommer att hållas ansvarig Trump, du och hela ditt folk för varenda droppe blod som flödar i de muslimska länderna” löd ett av hoten på de hackade hemsidorna.

Söndagens attack bestod av att sidorna fylldes av en svart skärm med en text som hyllade IS och uppmanade till våldsaktioner mot den amerikanska befolkningen.

Attacken påstås ha utförts av en hackergrupp vid namn ”System Dz”. Gruppen har tagit på sig ansvaret för flera attacker mot amerikanska myndigheters hemsidor de senaste två åren och är nu huvudmisstänkta.

FBI har utrett flera av hackerattackerna som ”System Dz” tagit på sig ansvaret för.

Hemsidorna stängdes snabbt ner under tiden som myndigheterna kämpade för att återta kontrollen från intrånget.

En republikansk politiker i Ohio vid namn Josh Mandel reagerar starkt på utvecklingen med hackerattacker.

”Vakna upp frihetsälskande amerikaner. Radikal Islam infiltrerar fosterlandet”, skriver Mandel i ett Facebookinlägg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag