Anmälan: Hare fick huvudet avskuret och ögonen utpetade

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Torsdag 12 sep 2019 2019-09-12
E-post 8460

HANINGE När anställda och barn kom till sin förskola i Haninge en morgon gjorde de ett förskräckligt fynd. Där låg en hare död, och som det verkar har den fått huvudet avskuret och ögonen utpetade.

Det var på fredagen som haren hittades på en förskola i stadsdelen Vega i Haninge söder om Stockholm. Enligt anmälan till polisen hade haren fått öron och huvud bortklippt samt ögonen utpetade.

– Vi misstänker att en eller flera personer ligger bakom, säger Lars-Göran Rehn vid polisen till lokaltidningen Mitt i.

Fallet utreds av Stockholms djurpolis som rubricerar ärendet som djurplågeri. På onsdagen hade man ännu ingen misstänkt.

– Vi har i dagsläget inga teorier om det är barn eller vuxna som plågat haren, säger Lars-Göran Rehn.

Då liknande skador kan ha orsakats av andra djur frågar Nyheter Idag Lars-Göran Rehn varför man misstänker att det rör sig om ett brott.

– Det är väl just det här att halsen var avskuren och att ögonen var utpetade och att öronen var avskurna. Det tyder inte på att det är något djur som har gjort det, det skulle nog se annorlunda ut i så fall, säger han.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag