Arg Blatte: Våra grannländer gör rätt – svenskar förtjänar inte att få resa utomlands i sommar

Arga blatten bor någonstans i skogen där han får vara ifred.
  • Fredag 22 maj 2020 2020-05-22
E-post 3736

Det stora stödet för regeringens coronastrategi visar att svenska folket är immuna mot vetenskap och immuna mot empati för de som drabbas. I stället är det Sverigebilden som är viktigare än allt annat, och kritiska röster mot regeringens strategi har avfärdats. Att Danmark och Norge inte tänker släppa in svenskar i sommar är därför en både rimlig konsekvens och en nyttig läxa för bortskämda svenskar, skriver samhällsdebattören En Arg Blatte.

Danmark och Norge gör helt rätt. Svenskar förtjänar inte att få resa någonstans i sommar.

Sättet ni hanterat coronapandemin avslöjar ett bortskämt, egoistiskt folk vars Sverigebild måste totalförintas. Ni förtjänar inget annat än hån för er patetiska dumnationalism.

Ni har gjort det övertydligt att den globala uppfattningen av er betyder mer än att ha ett bra samhälle, som tar hand om de sjuka och svaga. Ett land där folk kan vara trygga och inte få liv förstörda av helt meningslösa orsaker.

Detta var mycket tydligt för mig redan när ni ignorerade alla mångkulturens våldtäktsoffer, och det blev ännu tydligare med hur ni tänkt gällandes riskgrupper.

Kritiska experter har avfärdats som “en skam för nationen”. Sjuksköterskor som vittnar till att äldre lämnas att kvävas till döds intervjuas av BBC före våra egna mainstream-medier, och trots att Tegnell ändrat sin professionella uppfattning lika ofta som en fjortis ändrar pojkvän, har han erhållit konsekvent blind beundran – av en befolkning vars självbild lever kvar på 50-talet.

Det är helt ofattbart hur ett helt land kan spendera 10 år på att mobba Jimmie Åkesson – sen när det gäller något så allvarligt som pandemi, är ni så besatta av nationens högfärdighet att ni sätter global image framför våra äldre, och yngre, och alla med riskfaktorer.

Nästan alla svenskar är konservativa nationalister, och ni är det på värsta sättet möjligt. Genom att förneka naturliga tendenser inuti varje människa har ni skapat perversioner, som främst yttrar sig via medelklassens hyckleri och ytlighet.

Ni är så konservativa att ni inte kan ta in verkligheten som sitter utanför Socialdemokraternas marknadsföring.

Ni är så besatta av den här uppfattningen att ni är arisk perfektion att ni blir immuna mot vetenskap. Immuna mot empati. Immuna mot den minsta lilla tanke på något annat än ditt perfekta ego, och att just Du ska ha det så bra som möjligt. Alla andra kan tydligen gott lida för din skull, bortskämda svenne.

Det blev övertydligt med alla medelklassfamiljer som åkte på skidsemester för ”mitt barn är sjukt ändå”, ”äh jag tillhör ingen riskgrupp”, ”det är bara de äldre som kommer dö”.

När man är så faktaresistent, oempatisk och hjärndöd som vad gemene svensk är måste det få konsekvenser.

Att Sverigebilden förintas är den snällaste tänkbara konsekvensen.

Att nordiska länder stänger sina gränser mot Sverige är den rimligaste tänkbara konsekvensen.

Jag tänker inte säga ett ord om vad ni förtjänar. Det är helt annat. Men jag vet att Norge, Danmark och Finland inte förtjänar att lida för er narcissistiska, självgoda, äckel-nationalism.

Om debattören

En Arg Blatte är samhällsdebattör och driver en Youtubekanal.

Delta i debatten!

Vill du svara Arg Blatte? Hålla med eller säga emot? Kanske erbjuda ett annat perspektiv?

Mejla [email protected]

Max 3 000 tecken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag