Arga blatten: ”Min kanal håller på att raderas”

Debattören "En arg blatte talar". Foto: Privat
  • Onsdag 7 aug 2019 2019-08-07
E-post

SVERIGE Den populäre Youtubeprofilen En Arg Blatte Talar varnar nu för att hans konto kan stängas ned för brott mot företagets ”hate speech”-regler. Nu har han raderat alla sina videor i preventivt syfte och skriver till Nyheter Idag att han kommer att starta en egen hemsida.

”Hjälp”, skrev Arga blatten på Twitter under tisdagskvällen. ”Jag tror att min kanal håller på att raderas.”

Enligt den politiskt inkorrekte youtubaren hade han fått två ”strikes” på 24 timmar och kunde inte längre ladda upp något på sin kanal. I en skärmdump framgår det att han anklagas för att ha brutit mot Youtubes regler mot ”hate speech”.

Den som nu besöker Arga blattens kanal, Angry Foreigner, möts av en tom sida utan några videor. I ett mejl till Nyheter Idag förklarar youtubaren varför.

”Just nu kan jag inte ladda upp videor eller kommunicera till min publik alls på Youtube, i 2 veckor. Under den tiden kan jag åka på 2 strikes till och förlora allt. Hela min inkomst och kanalen jag arbetat fram under 5 års tid. Min autism är inte bara ett skämt, och det här är enda jobbet jag lyckats göra rätt under min livstid. Jag har därför tvingats radera mina videor. Detta för att kunna vara säker under den 90-dagarsperiod det tar tills varningen och striken försvinner”, skriver han och fortsätter:

”Tills dess får jag starta upp en hemsida, vilket kommer vara uppe inom kort. Gällandes videor kommer jag nu fokusera på att göra sådant för de som följer mig på patreon och liknande plattformer. Tycker inte 10kr i månaden är orimligt för arbetet jag lägger ned, jag kostar ju mindre än en cheeseburgare.”

På sin Facebooksida skriver Arga blatten mer om hur Youtubes sätt att hantera hans ärende påverkar hans privatliv:

”Allt det här kom sjukt olägligt, och sabbar till det rätt rejält i det personliga livet. Utan den räckvidd min youtubekanal erbjuder (tar lång tid att få tillbaka publikstorlek, många märker inte att man försvinner) är jag osäker på att jag kommer kunna betala skatt. Har inte gått jättebra med varken ekonomi eller psykisk hälsa, så möjligt att konkurs blir alternativ i år. Vet inte vad som händer efter det.”

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag