Atari gör comeback på dataspelsmarknaden: Väntas släppa ny spelkonsol

Bild: Youtube
  • Onsdag 21 jun 2017 2017-06-21
E-post 192

USA Den forna datortillverkaren Atari gör comeback på hårdvarumarknaden. Företaget annonserade förra veckan att de arbetar på en ny spelkonsol. Apparaten går under namnet Ataribox och bygger på PC-teknik. I övrigt är Atari förtegna med detaljer.

Den anrika datortillverkaren Atari är på väg att göra comeback på hårdvarumarknaden. Det berättar Ataris VD Fred Chesnais i en exklusiv intervju med den amerikanska tekniksajten Venturebeat. Företaget arbetar på en ny spelkonsol som sägs bygga på PC-teknik.

Ett kort och kryptiskt videoklipp lades ut på nätet i förra veckan vilket satte igång vilda rykten om att Atari var på gång att släppa en ny spelkonsol. Bolaget bekräftade därefter nyheten på E3-mässan i Los Angeles samma vecka. Nyheten väckte stor uppmärksamhet bland branschfolk. Många trodde först att det var ett skämt, berättar Venturebeat, men Ataris VD bekräftade för tekniksajten att nyheten är sann.

– Vi är tillbaka i hårdvarubranschen, sade han.

Chesnais ville inte avslöja särskilt många detaljer om konsolen, men berättade att den bygger på PC-teknik och att Atari fortfarande arbetar på designen som kommer att presenteras senare. Chesnais berättade också att företaget i hemlighet arbetat med projektet i flera år.

Atari begärdes i konkurs 2013. Fred Chesnais köpte då upp det och svor på att återupprätta det till sin forna glans. Företaget går idag med vinst. Pengarna tjänas i huvudsakligen på mobilspel och genom licensiering av varumärket. Bland annat har företaget licensierat sitt namn till den kommande storfilmen Bladerunner 2049.

Datum för lansering av Ataribox är ännu inte känt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag