Åttaåring spelade fotboll på rasten – blev sparkad av ilsken förälder

  • Torsdag 19 sep 2019 2019-09-19
E-post 361

UPPSALA När sonen inte fick vara med och spela fotboll gick den kriminellt belastade fadern fram till den pojke som just då hade bollen. Han  skrek och var upprörd. Innan han gick därifrån sparkade han åttaåringen på benet. Nu åtalas han för misshandel.

Det var mot slutet av förra året, och på skolgården spelade elever i klass två fotboll på fotbollsplanen – vädret till trots. Intill stod dock en pojke i klass ett och var ledsen för att han inte fick vara med. När hans far kom förbicyklande och pratade med sin son blev han upprörd och stegade in på fotbollsplanen och skrek ”stoppa spelet!”.

Den åttaårige pojke som då hade bollen stannade upp med foten på bollen, och fadern gick fram till honom. Exakt vilka ord som utväxlades mellan dem kan vi aldrig veta, men enligt en fritidsledare som bevittnade händelsen försökte pojken förklara att ettorna och tvåorna har olika speltider. Med pojkens egna ord i förhör:

– Alltså det var liksom att vi skulle köra fotboll. Det var ettorna dom hade ett mål. Och sen så kom vi tvåor. Och sen så visste vi inte att ettorna hade inte låtit en person varit med.
– Okej
– Och då (ohörbart) bollen liksom. Och då kom en vuxen och då kom den dära som inte fick vara mes pappa och sparkade mig en gång.
– Han sparkade dig en gång? Ja säg mer om det?
– Det var typ inget mer. Sen skulle vi gå till mellanmål.

Enligt personal hade pojken en rodnad på benet efter sparken, och direkt efter händelsen var han naturligtvis skärrad, men snart nog återupptogs spelet. En ur personalen förklarar att pojken ”inte är den som klagar” och att han brukar ”borsta av sig och spela vidare” om det händer något.

Nu åtalas fadern till den andra pojken för misshandel. Själv förnekar han att händelsen över huvud taget ägt rum och säger sig tycka att det är konstigt att han blivit utpekad då han känner flera i personalen. Han är dock tidigare dömd för bland annat misshandel, sexuellt ofredande och våld mot tjänsteman.

Läs även: Från munhugg till knivhugg – dråpförsöket vid brännbollen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag