Bieler (SD) om FN:s migrationspakt: ”Ödesdigra konsekvenser”

Foto: Wikipedia/Jörgen Fogelklou
  • Fredag 23 Nov 2018 2018-11-23
E-post 5648

SVERIGE Nu står det klart att regeringen tänker skriva under FN:s ramverk för ”säker, ordnad och reguljär migration”. Endast Sverigedemokraterna har motsatt sig avtalet. I en intervju för Nyheter Idag berättar berättar partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler varför.

Ramverket som kallas ”Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” ska skrivas under av världsledarna på ett möte i Marocko den 10–11 december. Ett flertal länder som Polen, Israel och USA har tackat nej, men Sveriges regering ämnar att skriva under.

Av de svenska riksdagspartierna tycks det hittills bara vara SD som säger tvärt nej till att skriva på. Paula Bieler är migrationspolitisk talesperson.

– Det är inte ett bra avtal och det kommer med största sannolikhet för svensk del att få ganska ödesdigra konsekvenser, för att vi vet hur den här sortens avtal tenderar att tolkas, säger hon.

– Det kommer vara ökad invandring med sämre kontroller, med att man åtar sig större ansvar för personer som kommer till Sverige oavsett omständigheter.

Bli PLUS-kund och läs hela artikeln.

Bara 69 kronor i månaden!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag