Bilbränder, knallskott och oroligheter i Göteborg – Polisen utlyste ”särskild händelse”

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 9 Dec 2016 2016-12-09
E-post 522

GÖTEBORG Bilar brann, smällare kastades mot eller på poliser och det var allmänt oroligt i Hammarkullen i nordöstra Göteborg inatt. Ungefär 15 patruller fick rycka in för att hålla ordning i stadsdelen där ett 50-tal personer störde ordningen. – Vi har haft personal där hela natten, säger vakthavande befäl Joakim Hansson vid Göteborgspolisen till Nyheter Idag.

Natten mot fredagen har varit orolig i Hammarkullen i nordöstra Göteborg. När polisen ska göra en husrannsakan på Bredfjällsgatan vid 19-tiden störs de i sitt arbete. Upp emot ett 50-tal personer ska ha varit delaktiga i ordningsstörningar där smällare kastats mot eller på poliser, men även bilar stuckits i brand. Nyheter Idag har talat med vakthavande befäl Joakim Hansson vid Göteborgspolisen.

Han säger att han i vart fall inte har några uppgifter om att kolleger till honom har skadats.

– Vi har inte fått in något om skador på kollegerna, så jag vet inte om det var mot eller på som det kastades.

Utlyste särskild händelse: ”Har haft personal där hela natten”

Som en konsekvens av oroligheterna tvingades polisen utlysa en särskild händelse. Det betyder att insatsen ska ”ledas i särskild ordning”, förklarar Hansson. Det är för att polisen ska kunna ta de resurser de behöver för att hålla ordning i området. Bland annat sattes patruller, polishelikopter och specialenheter in i Hammarkullen.

– Allt började med att man gjorde en husrannsakan i ett enskilt ärende, så jag vet inte vad rubriceringarna blir.

En person är gripen för narkotikabrott och en person är omhändertagen enligt polislagens 13:e paragraf.

– Det var stökigt fram till 01 men vi har haft personal där hela natten för att skapa trygghet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag