Bilbränder och sprängdåd skakade Märsta under natten

Stora materiella skador efter explosionen i Märsta. Foto: Privat
  • Måndag 7 okt 2019 2019-10-07
E-post 31

MÄRSTA Under natten till måndagen brann ett större antal bilar i Märsta norr om Stockholm. En explosion inträffade även vid en frisersalong. Polisen har ännu ingen frihetsberövad för brotten.

Aftonbladet rapporterar att boende i Märsta väcktes av höga smällar vid tvåtiden på natten. Totalt brann 19 bilar på tre olika platser, och de flesta ska ha blivit helt utbrända.

En av de drabbade, Nicklas, säger till Aftonbladet att han fick sin bil totalförstörd på en parkering på Odensalavägen.

– Vi var ute hela grannskapet, och tyckte bara det var förjävligt. En lite äldre herre blev ju väldigt medtagen, han hade bara haft bilen i fyra månader. Nu kan han inte ha den och köra runt med frun, säger han.

Under natten skedde också en detonation vid en frisersalong. Jonas Junered, operativ koordinator hos lokalpolisområde Sollentuna, kommenterar på polisens hemsida:

– I nuläget utreder vi grov skadegörelse gällande bilbränderna och allmänfarlig ödeläggelse för den detonation som varit vid en frisersalong. Vi ser ännu inga tydliga samband men utesluter inte att händelserna hänger ihop. Det har inte varit oroligt i området på andra sätt än just bilbränderna, vilket vi ibland annars kan se i samband med bilbränder.

Vid 13.40-tiden på måndagen hade polisen ännu inte fått någon frihetsberövad för brotten.

Stöd Nyheter Idag

Bli prenumerant på Nyheter Idag så stöder du en alternativ röst i svensk media.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag