Bränder och oroligheter i Trollhättan: ”Polisen lyste med sin frånvaro”

En bit utanför området var polisen samlad, men syntes inte till där det varit oroligt. Foto: Privat
  • Torsdag 1 sep 2016 2016-09-01
E-post 729

TROLLHÄTTAN En stor polisinsats pågår under natten mot torsdagen i Trollhättan efter att bränder och oroligheter brutit ut i Kronogården. Nyheter Idag har talat med en person som befinner sig i området, men som vill vara anonym. – Polisen lyste med sin frånvaro, säger han.

Ett stort antal poliser är utkommenderade i området Kronogården i Trollhättan. Ett 30-tal ungdomar ska ha tänt eld på däck och polisen har varnat för kraftig rökutveckling samtidigt som de spärrat av ett område. Nyheter Idag har talat med ett ögonvittne som vill vara anonym.

Han berättar att polisen stod samlade en bit ifrån området där oroligheterna brutit ut och efter avspärrningen var släppt har han kört genom området.

– Jag såg rester av bränder och mycket krossat glas. Kundvagnar som var slängda. Och polisen lyste med sin frånvaro, naturligtvis. Där det brunnit var det helt folktomt.

– När jag åkte runt i området hittade jag grupperingar av ungdomar som hängde lite här och var, framför allt vid en bensinstation.

Hur skulle du beskriva området?

– Det är en no-go zon på kvällar och nätter. Du går inte dit utan hund eller vapen. Du blir attackerad och överfallen, så är det.

När Nyheter Idag ringer till polisen för att ställa frågor om den pågående insatsen berättar Sanna Lagerqvist vid polisen i Västra Götaland att myndigheten närvarar med stora resurser i området.

– Det började egentligen redan igår när det också var lite oroligt bland ungdomar i området. Sen tog det ny fart idag på kvällskanten.

– Det har varit småeldande och man har väl förberett sig lite med stenar, men det har inte varit något kastande idag. Man har eldat bildäck och skräp i mindre bränder.

Ingen är gripen eller omhändertagen. Ej heller Lagerqvist någon information om att polis eller räddningstjänst blivit attackerade.

– Just nu är vi på plats och försöker få grepp på området och lugna ner stämningen helt enkelt.

Vad konkret gör polisen på platsen?

– Man försöker bilda sig en uppfattning om hur det ser ut och vilka insatser man behöver göra.

I nuläget finns ingen rubricering på ärendet säger Lagerqvist. Det som skulle kunna vara aktuellt är skadegörelse. På en rak fråga nekar hon till att det är fråga om våldsamt upplopp.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag