Buss beskjuten i Arlöv

Foto: Nyheter Idag
Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 21 sep 2017 2017-09-21
E-post 261

ARLÖV En buss i Arlöv har blivit beskjuten med ett eller flera skott. Ingen människa har kommit till skada, men polisen har gjort bedömningen att det rört sig om ett riktigt vapen.

Klockan 19.12 kom larmet in att en buss tillhörande Skånetrafiken blivit beskjuten i Arlöv i Skåne. Bakrutan på bussen krossades, men som tur är skadades ingen av de fem till tio passagerarna ombord. Ett vittne uppger till Sydsvenskan att denne hört sju skott avlossas, men dessa uppgifter har inte kunnat verifieras.

Rickard Lundqvist, presstalesman vid Skånepolisen uppger för Nyheter Idag att det finns många poliser på plats för att söka igenom området och förhöra vittnen. En hund tränad på att nosa rätt på vapen söker efter tomhylsor i området, och bussen skall genomgå teknisk undersökning och har under tiden forslats till polisens garage.

Det är i nuläget inte känt om bussen var den avsedda måltavlan eller om den träffats av misstag. Bussen besköts i ett tätbebyggt område med mycket folk i rörelse.

Polisen vill inte kommentera exakt vilka fynd de gjort och varför de tror att det rör sig om ett riktigt vapen, men Rickard Lundqvist förklarar att det grundar sig på ”en samlad bedömning”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag