Busschaufför stoppade tafsare – Hyllas av polisen

Foto: Faksimil Facebook. Wikimedia commons
  • Torsdag 7 sep 2017 2017-09-07
E-post

HELSINGBORG Under onsdagen tafsade en berusad man i 40-årsåldern på två 14-åriga flickor som väntade på bussen. Busschauffören bevittnade hela händelsen och sprang efter den berusade mannen för att hålla kvar honom tills polisen anlände. Nu går Polisen ut och hyllar chauffören i ett Facebookinlägg.

Under onsdagen den 7 september stoppade en busschaufför i centrala Helsingborg en man som tafsade på två 14-åriga flickor, det uppger Polisen nordvästra Skåne, på deras Facebooksida.

Under onsdagsförmiddagen väntar två 14-åriga flickor på bussen vid hållplatsen Rådhuset i centrala Helsingborg. Bussen stannar vid hållplatsen och chauffören lägger märke till en man som står nära skylten vid hållplatsen men tänker inte vidare på honom.

De två flickorna kliver på bussen när mannen vid skylten plötsligt går fram och tar en av flickorna på baken. Flickan skriker högt och mannen lämnar platsen.

Chauffören har däremot sett händelsen och lämnar förarsätet för att springa efter mannen. Under tiden som han jagar mannen ringer han 112. Föraren envarsgriper mannen och inväntar polisen.

Den misstänkte tafsaren är en man i 40-årsåldern som var kraftigt berusad när polisen anlände till platsen. Mannen misstänks för sexuellt ofredande och förhördes efter tillnyktring.

Flickorna var skärrade men eftersom den aktuella bussen hade tagits ur trafik så körde busschauffören hem de två flickorna med bussen.

Efter händelsen gick Polisen i nordvästra Skåne ut och hyllade busschauffören i ett Facebookinlägg. I inlägget skriver polisen om händelsen och passar på att uppmana medborgare till att handla med samma empati och rättspatos som busschauffören.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag