Centerpartiet delar ut valmaterial på arabiska och somaliska: ”Alla ska med”

  • Måndag 13 aug 2018 2018-08-13
E-post 5949

UPPSALA Inför höstens val försöker partierna locka till sig väljare. Centerpartiet väljer att ta till en strategi att dela ut valmaterial på flera språk, bland annat arabiska, somaliska, kurdiska och persiska. Detta för att ”alla ska med”.

Vid stora torget i centrala Uppsala har flera partier ställt upp valstugor inför det kommande valet. Vid valstugorna delas valinformation ut om vad de olika partierna vill göra om de får inflytande. Ett parti som står ut med sitt valmaterial är Centerpartiet, C delar nämligen ut sitt valmaterial inte bara på svenska utan även på somaliska, arabiska, dari, persiska, kurdiska och engelska.

Nyheter Idag har varit på plats för att fråga Centerpartiet hur det kommer sig att de har valmaterial på så många språk. Diana Zadius (C) som kandiderar på plats 6 för kommunfullmäktige för Centerpartiet förklarar att de har material på många språk för att ”alla ska med”.

Läs intervjun med Diana Zadius (C) där hon berättar:

– vem man riktar sig till
– vad broschyrerna innehåller
– varför man gjort broschyrerna

Bara på Nyheter Idag!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag