Checklista innan Flytthjälp Enköping

  • Onsdag 19 jul 2023 2023-07-19
E-post 0

Du har bestämt dig för att flytta. Du har dessutom redan bokat in flytthjälp. Så långt är allt klart. Det är dock nu jobbet börjar. Vi vill hjälpa dig och ge dig några tankar kring vad du kan göra innan dina bokade flyttare kommer. Här kommer en flyttchecklista.

Donera eller sälj så mycket du vill och kan

Innan Flytthjälp Enköping kommer för att hjälpa dig att flytta finns det några saker du måste göra för egen hand. Den första är att donera och sälj så många föremål du vill och kan. Om du inte redan har bestämt dig för vilka föremål som inte ska följa med dig när du flyttar, är det hög tid att göra det inledningsvis i din flyttchecklista. Du kanske till och med kan anordna en garage-försäljning eller på annat sätt sälja eller skänka saker.

Berätta för dina grannar

Berätta för dina grannar. När du har låst ditt flyttdatum, är det en bra idé att informera dina grannar. Dels att du har anlitat en flyttfirma som ska dit och både parkera utanför huset men dessutom att det är många personer som kommer att bistå dig i din flytt. Ta reda på om du behöver ett flytt-tillstånd gällande bil. Om du flyttar in i (eller ut ur) en storstad kan du stöta på parkeringsproblem med en stor flyttbil. Kontrollera med din hyresvärd, fastighetsförvaltare eller husägarförening för att se om ditt område kräver att du skaffar ett flytt-tillstånd för att säkra parkering.

Barnpassning

Planera för det här med barnpassning, eventuellt redan innan flyttdagen är där men framförallt under själva flyttdagen. Har du husdjur? Att göra en plan för husdjur och små barn är en av de bästa sakerna du kan göra för att skydda dig själv under en flytt. Nu när du har en flyttdag inbokad kan du ringa din barnpassare och/eller boka datum för djurpassning. På så sätt är dina älsklingar säkra och du kan fokusera din uppmärksamhet på själva flytten.

Kom igång tidigt med själva packandet

Ifall du inte har betalat för packningstjänster måste du se till att alla dina tillhörigheter är nedpackade och märkta innan din flyttbil anländer. Du kan ju ha betalat för en sådan tjänst och då är det bra om du har tagit ut alla grejor från garderober eller skrymmande utrymmen.

Ha en plan för värdefulla föremål

Föremål av extrem vikt eller högt värde för dig, som smycken eller samlarföremål, bör inte hanteras av dina flyttare. Faktum är att de flesta flyttfirmor uppmuntrar dig att packa och transportera de ömtåliga föremålen själv. Om du har möbler eller konstverk av högt värde som din flyttfirma kommer att hantera, ta bilder av deras skick innan de anländer. Flyttfirmor har försäkringar men om olyckan skulle vara framme så är det inte så roligt, även om du får ersättning.

Koppla ifrån alla dina elektroniska apparater

Din flyttfirma kommer inte att ansvara för att koppla bort någon av dina apparater, så se till att du tar hand om det innan de kommer dit. Detta innebär att du kopplar bort din spis, kylskåp, tvättmaskin och torktumlare från eventuella gas- och vattenledningar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag