Cher om illegala migranter: ”Om min stat inte kan ta hand om sina egna hur kan den ta hand om flera”

Bild: Ian Smith/Shealah Craighead
  • Torsdag 18 apr 2019 2019-04-18
E-post 466

LOS ANGELES Efter att president Trump hotat med att skicka illegala migranter till ”fristäder” som inte motarbetar illegal migration skrev Cher på Twitter att Kalifornien inte kan ”ta hand om sina egna”. När Trump höll med Cher kallade superstjärnan presidenten för en ”okunnig buse med en ödlehjärna”.

Superstjärnan Cher har gått ut på Twitter och ifrågasatt Los Angelses förmåga att ta emot fler migranter. I tweeten skriver Cher att ”Jag förstår att hjälpa kämpande invandrare, men MIN STAD (Los Angeles) TAR INTE HAND OM SINA EGNA. TA DOM 50 000 + amerikanska medborgare SOM LEVER PÅ GATAN. FOLK SOM LEVER UNDER FATTIGDOMSGRÄNSEN OCH ÄR HUNGRIGA? Om min stat inte kan ta hand om sina egna (många är VETERANER) hur kan den ta hand om flera”

Kritiker påpekar emellertid att Cher tidigare varit positiv till migranter, och att Cher reagerar först när Trump hotar med att skicka migranter till Kaliforniens så kallade ”fristäder”.

President Trump har tidigare sagt att han tänker skicka illegala migranter till så kallade ”fristäder” som San Fransisco, det vill säga städer som inte samarbetar med federala myndigheter om att deportera illegala migranter.

Läs även: Trump kommer tvinga universitet att respektera yttrandefriheten

Presidenten konstaterade på Twitter att han ”äntligen håller med Cher” som tidigare varit mycket kritisk mot Trump.

Det fick i sin tur en rasande Cher att kalla presidenten en ”okunnig buse med en ödlehjärna”.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag