CNN avskedar Kathy Griffin: ”Motbjudande och stötande”

  • Torsdag 1 jun 2017 2017-06-01
E-post 23

USA Den amerikanska tv-kanalen CNN avskedar sin programledare Kathy Griffin. Skälet är de bilder som nyligen publicerades på Twitter där stjärnan poserar med en blodig mask av president Donald Trump. ”Vi finner det hon gjort motbjudande och stötande” säger CNN:s talesperson Shimrit Sheetrit till tidningen USA Today.

Den amerikanska TV Kanalen CNN avbryter sitt 10 åriga kontrakt med den amerikanske skådespelaren Kathy Griffin. Det sade CNN:s talesperson Shimrit Sheetrit under onsdagen till tidningen USA Today. Avskedandet beror på de bilder som nyligen postades ut på Twitter där Griffin poserar med en blodig mask föreställande den amerikanske presidenten Donald Trump. Sheetrit säger också att kanalen finner det hon gjort ”motbjudande och stötande”.

Kathy Griffin var kontrakterad för att leda kanalens årliga nyårssändning tillsammans med programledaren Anderson Cooper. Nu tar även Cooper avstånd från henne. ”För protokollet, jag är bestört över de fotografier som Kathy Griffin deltog i,” skriver Cooper på Twitter. ”Det är uppenbart vidrigt och fullständigt olämpligt.”

Griffin förlorade även två andra kontrakt under onsdagen. Ett casino i New Mexico avbokade ett uppträdande som Griffin skulle ha gjort den 22:a juni. Även företaget ”Squatty potty” har sagt upp kontraktet med stjärnan som var bokad att göra ett promotionuppträdande för företagets toalettstolar.

President Donald Trump har också kommenterat de blodiga fotografierna. På Twitter skriver presidenten att fotografierna har varit särskilt jobbiga för hans yngste son.

”Kathy Griffin borde skämmas. Mina barn, särskilt min 11 år gamla son, Barron, har det mycket jobbigt på grund av på detta. Sjukt!” skriver Trump.

Donald Trumps fru Melania har också uttalat sig om saken i ett pressmeddelande. ”Som mamma, äkta maka och människa, är dessa fotografier djupt stötande. När man tänker på de ohyggligheter som händer i världen för närvarande, blir fotografier som dessa helt enkelt fel och får en att ifrågasätta de ansvarigas mentala hälsa,” skriver Melania Trump.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag