Cykla naken i helgen

Såhär roligt kan det vara att cykla naken. Foto: Wikipedia
  • Torsdag 5 jun 2014 2014-06-05
E-post

VÄRLDEN. Tycker du att Vätternrundan är för påklädd? Då ska du åka till Portland illa kvickt för på lördag är det dags för nakencykling.

Är du också en cykelfantast och gillar att visa dig naken? Den 7e Juni i år hålls ”World Naked Bike Ride” och som namnet antyder är det ett cykellopp där deltagarna endast är iklädda skor och hjälm.

Dessa lopp hålls i över 74 städer i 17 länder världen över. Organisatörerna i Portland är extra positiva och hoppas på över 8’000 nakna deltagare till årets lopp som är en manifestation mot miljöförstöring, massbilism och oljeberoendet.

Dock är inte alla lika positiva. En av dem är Cathy Goertz, boende i närheten som förra året ringde polisen, skriver Huffington Post.

–  Det är illa nog för vuxna att se, men barn? De kan bli ärrade för livet, säger Cathy Goertz.

Polisen inte helt nöjda

Klädkoden ”bare as you dare” uppmanar deltagarna att klä av sig så mycket som de vågar men då flera av länderna har lagar och regler mot öppen nakenhet så blir flera under dessa lopp stoppade av polisen.

Polisen uppmanar även allmänheten som inte vill riskera se dessa nakna människor att stanna inomhus och dra på hög musik för att undvika tumultet utanför.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag