Damlandslaget i fotboll förlorade med 3-0 mot P15-lag från Stockholm

Foto: Skärmdump
  • Söndag 29 Nov 2015 2015-11-29
E-post 516

STOCKHOLM Sveriges damlandslag i fotboll förlorade under söndagen en träningsmatch mot Stockholms stadslag för 15-åriga pojkar med 3-0. – De här spelarna behöver träna oerhört mycket mer teknik, kommenterar landslagets tränare Pia Sundhagen.

Kan ett gäng snabbt inringda 15-åriga Stockholmspojkar, som får mackor till frukost samt slipper betala för träningen som enda ”belöning”, slå Sveriges damlandslag som nästan uteslutande består av välbetalda fotbollsproffs?

Ja, tydligen. Under söndagen mötte damlandslaget Stockholms fotbollsförbunds P00-lag, ett lag bestående av pojkar födda år 2000, och förlorade med 3-0. Spelarna i pojklaget hade ombetts ställa upp på en träningsmatch mot damlandslaget via en skriftlig kallelse som gick ut i tisdags, mindre än en vecka innan söndagens match.

”Avgift: Ingen kostnad” och ”OBS! Vi kommer att äta ett en gemensam frukost vid samlingen” står det bland annat att läsa i kallelsen, som skickades hem till tonårspojkarnas föräldrar, tillsammans med förmaningar om att inte glömma ta med sig duschartiklar och vattenflaska.

Skyller på tekniken

Damlandslagets huvudtränare Pia Sundhage skyller brakförlusten mot pojkarna, som just nu går sista året på högstadiet, på att man varit för dåliga på att träna teknik.

– De här spelarna behöver träna oerhört mycket mer teknik, säger hon till Aftonbladet och utvecklar det såhär i en intervju med DN:

– Grabbarna vi mötte gjorde den där extra dragningen, som även vi måste lära oss att klara av att göra.

Förlorade trots 3×25

Matchen spelades klockan halv tolv på söndagen i en inomhushall vid riksidrottsförbundets anläggning på Bosön på Lidingö utanför Stockholm. Istället för två normallånga halvlekar på 45 minuter vardera hade matchen delats upp på tre stycken perioder à 25 minuter. Trots det ”snällare” spelupplägget kunde damlandslaget inte stå emot de 15-åriga pojkarna som lyckades peta in tre mål utan att släppa in något bakåt.

På bland annat diskussionsforumet Flashback är det efter förlusten många som gör sig lustiga över den till synes enorma skillnaden i prestation mellan herr- och damfotboll.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag