Danska soff-föregångaren ILVA gör entré! 

  • Söndag 21 aug 2022 2022-08-21
E-post 0

SPONSRAT INLÄGG

Det unika och trendsättande möbelvaruhuset ILVA grundades i Danmark år 1961 av Jørgen Linde, först under namnet J.L. Møbler. Linde var en visionär när det kom till heminredning, han sökte efter inspiration världen runt och satsade stort på soffor. Soffor med smarta lösningar och färgglad design har varit markerande för ILVA i över 60 år! 

Nu intar ILVA även den svenska marknaden och erbjuder dig möjligheten att inreda ditt hem med trendiga möbler och inredningsföremål. Du hittar redan nu fem fysiska varuhus i Södra Sverige samt en snygg och smidig webbshop som du kan besöka precis när du vill. Enligt planerna fortsätter företaget att expandera ytterligare i Sverige. 

ILVAs historia 

J.L. Møbler öppnar sina dörrar i Vanløse, Danmark år 1961. Ägarens Jørgen Linde hade som målsättning att erbjuda möbler och inredning i bra kvalitet till förmånliga priser.   

År 1977 bytte Linde namn på företaget. ILVA kommer från hans hustrus initialer, I och L samt från början av ordet varuhus, V och A. ILVA koncentrerade sig till en början främst på soffor. Linden hade en stark vision, sofforna skulle vara prisvärda och trendiga. ILVA var både trendskapande och trendsättande och sålde soffor i överraskande färger och mönster. 

ILVA blev snart den mest populära möbelaffären i Danmark. Man besökte ILVA för att få inspiration och rådgivning men också för att hitta de mest moderna och trendiga sakerna till sitt hem. ILVA erbjuder än idag prisvärda och hållbara produkter till hemmer med en stark känsla för trender. ILVA är en möbelaffär i tiden, där man kan hitta allt man behöver både till sina innerum och uterum. Förutom möbler hittar man även belysning, textilier och kökstillbehör i ILVAs breda utbud. 

Numera äger grundaren av bland annat Jysk, Lars Larsen ILVA. Lars Larsen köpte företaget 2013. 2019 slog Larsen ihop ILVA med IDEmøbler och IDdesig och dessa tre företag fungerar alla under namnet ILVA. 

ILVA fortsätter sin framgångssaga och fortsätter att expandera, inte bara i Sverige, utan världen över där varuhusen leds av franchisetagare. Trots ägarbyten och expansion lever Lindens grundtankar kvar; ILVA ebjuder moderna och hållbara produkter till bra priser som inspirerar och lockar kunderna att skapa unika hem som passar till deras egen stil. Soffor är fortsättningsvis den möbel som ILVA satsar stort på. Ingen annanstans kan man hitta så läckra och sköna soffor, dessutom till konkurrenskraftiga priser. Besök ILVA idag och låt dig inspireras att göra ditt hem till en avspegling av den unika person du är! 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag