Därför bör Isabella Lövin skämmas som ”feminist”

  • Fredag 10 feb 2017 2017-02-10
E-post 2846

DEBATT Vår återkommande husdebattör ”En arg blatte talar” radar upp ett antal argument varför Sveriges ”feministiska” regering inte alls är feministisk. I själva verket menar han att den politik som just nu bedrivs av regeringen är direkt skadlig för kvinnor i världen. En av poängerna han framför pekar på hanteringen av den stora invandringen till Sverige.

Isabella Lövin, regeringens bistånds- och klimatminister, blockade mig på Twitter efter jag skickade min senaste video till henne. Den här debattartikeln kommer nog inte vinna mer favör gissar jag på.

Donald Trump skapade nyligen kalabalik när han undertecknade ett beslut att dra in finansiering till abortgrupper utomlands. Många anmärkte sig på det lustiga i att en grupp av män gör beslut gällandes kvinnors könsorgan. Själv finner jag det lustigt att abort skulle vara en könsfråga, när det egentligen handlar om vad man anser vara definitionen av liv. Jag stödjer abort, men många kvinnor är abortmotståndare. Man bör inte tillskriva människor åsikter utifrån kön.

Men utifrån denna könsfixerade synvinkel såg Isabella Lövin till att håna Donald Trump, vilket satte den internationella strålkastaren på Sverige. Huffington Post, BBC, The Guardian, och även Miley Cyrus hyllade hennes handling som en lysande feministisk aktion. Svensk media blev såklart exalterade över det hela också.

Bilden som Lövin laddade upp på sociala medier visar henne omringad av sina kvinnliga kollegor medan hon skriver under ett förslag för nya klimatlagar, och när hon intervjuas av media utropar hon stolt att ”Vi är en feministregering”.

Problemet är bara att om folk kände till vad hon gjort som biståndsminister, hade det inte funkat att hylla henne som feministikon längre.

Detta är samma kvinna som 2015 såg till att dra in 8 miljarder från biståndet, för att kunna lägga på asylmottagning i Sverige istället. Låt mig förtydliga: Hon såg till att kvinnor utomlands fick sämre tillgång till mat, rent vatten och skolgång för att kunna finansiera asylmottagning av män i Sverige, då majoriteten av migranter är män.

Hur feministiskt är detta?

Röda Korsets matpaket kostar 385 kr och räcker till en flyktingfamilj i närområdet en hel månad. Att ta emot en flykting i Sverige kostar 499 per dygn. Jag tror ni kan föreställa er den humanitära katastrofen här. Men när hon intervjuades av SVT beskrev hon detta beslut som ”moraliskt försvarbart”.

2016 beslöt regeringen även att skära ner bistånd till Globala fonden mot aids, tuberkulos och malaria med 300 miljoner kronor. 159 hjälporganisationer protesterade då det uppskattades att neddragningen motsvarade 20.000 dödsfall och 800.000 fler personer smittade av HIV, TBC och malaria.

Ha också i åtanke att regeringens invandringspolitik såg till att Sverige numera har en större könsobalans än Kina. För första gången sen 1749 är män majoritet i Sverige, och det förutspås att detta kommer ha negativa konsekvenser.

Professor Valerie Hudson förklarar hur detta leder till ökat våld mot kvinnor, ökning i brott överlag, enklare rekrytering till kriminella gäng, mer begränsad livsstil för kvinnor, ökning i efterfrågan för trafficking. Marginaliserade män utan partner tenderar även att umgås i gäng, och sådana grupper är mer troliga att ägna sig åt riskfyllt avvikande beteende. Gruppövergrepp och antastande är bara ett exempel på vad detta innebär. Med andra ord, det som hände i Köln på nyårsafton må bara vara början.

Återigen tvingas jag fråga: Hur feministiskt är detta?

Det är märkligt hur svenska feminister vill kvotera föräldraförsäkringen, bolagsstyrelser, brandkåren, filmbranschen, och i princip allting – förutom invandring?

Låt mig ställa den obekväma frågan här: Vem är värst? Mannen som gör det svårare för kvinnor att fixa abort? Eller kvinnan som gör det svårare för kvinnor att äta?

Personligen stödjer jag varken eller. Jag håller inte med Trumps beslut, men jag kan heller inte tåla att en privilegiumprincessa från Miljöpartiet kallar sig feminist när hon inte bryr sig om kvinnor.

Nu ser vi hur internationell media hyllar Sverige som ett föregångsland. Brittiska The Guardian låter Lövin skriva om hur Trump har mycket att lära av Sveriges humanistiska hållning.

Socialstyrelsen har kommit fram till att 40 000 kvinnor i Sverige är könsstympade. MUCF säger att 70 000 ungdomar i Sverige är rädda för att bli bortgifta mot sin vilja, främst tjejer. När organisationen VHEK som drivs av Amineh Kakabaveh gjorde en undersökning bland ungdomar i Stockholms förorter fann man följande resultat: 83% av flickor får inte ha killkompisar, 81% av pojkar känner att det är deras ansvar att se till att systern inte ”skambelägger” familjen, 54 procent av flickor fick inte övernatta på skolresor då deras föräldrar var rädda att de skulle ha sex, och 73 procent av flickor fick inte ha sex före äktenskapet.

Men vet du vad det riktigt skrämmande är? Svenska politiker har känt till hedersvåldet sedan 90-talet. Ändå har ingenting gjorts över åren, och nu säger vissa att det blivit ännu värre.

Sen ska vi såklart inte glömma sjukhusen som gör oskuldskontroller och asylboenden där kvinnor våldtas medan Migrationsverket låtsas som ingenting. Den här sortens svek mot kvinnors trygghet hade man kunnat förvänta sig från Islamiska Staten, inte svenska staten.

De flesta fattigpensionärer är kvinnor, hälften av alla kvinnor i Sverige blir fattiga när de pensionerar sig, och ända sedan vår kära feministregerings beslut 2016 har de svaga fått det ännu svårare. De hävdade att pensionerna skulle höjas men i praktiken fick många ännu mindre i plånboken och hemtjänsten blev dyrare. Med andra ord: feministregeringens beslut slog hårdast mot kvinnor och de sjuka.

Om det är något Trump borde lära sig från Sverige så är det att svensk feminism handlar om tomma löften och fina ord. Inte att göra världen bättre för kvinnor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag