DEBATT: Dags att vakna Löfven – vår frihet får inte hållas gisslan av islamisterna

Foto: SVT/Privat
  • Söndag 8 Nov 2020 2020-11-08
E-post 1815

Det duger inte att Sveriges statsminister svävar på målet om våldsbejakande islamism. Stefan Löfven måste förstå att han, likt Frankrikes president Emmanuel Macron, måste fördöma islamismen och låta fördömandet följas av konkreta, hårda handlingar där de som hotar vår frihet inte kommer undan, skriver Emmie Mikaelsson, konservativ debattör.

I veckan har ännu ett islamistiskt terrordåd skett. Denna gång i Wien. Skjutningar har skett på sex olika platser i landet och mist fem personer har mördats. Stefan Löfven har fördömt terrordådet med sin standardtext på Twitter. Men han nämner fortfarande ingenting om våldsbejakande islamism. Om vi viker oss för radikal islamism nu kommer islamisterna vinna.

Nu har det skett tre terrordåd på senare veckor, två gånger i Frankrike och nu även i Wien.

De våldsbejakande islamisterna har trappat upp sina ambitioner. Detta efter att Emmanuel Macron tydligt fördömt våldsbejakande islamism. Han har även tydligt agerat då Frankrike verkställde över 230 utvisningar av människor med koppling till terrormiljön.

Macrons tydliga markerande och agerande är viktigt när sådana här typer av hänsynslösa terrordåd äger rum. Därför blir jag provocerad av att inte Löfven väljer att agera lika hårt som Macron.

Stefan Löfven undviker till varje pris att kritisera våldsbejakande islamism. Det kommer att kosta oss vår frihet och demokrati längre fram.

Vår frihet kommer att berövas övertid om vi inte tar tag i detta nu.

Det börjar med att vi viker oss för islamism i ord. Men om man låter det fortgå blir det till slut att vi alla hålls gisslan inför de våldsbejakande islamisterna. Jag vill inte leva i ett Sverige där vi inte kan uttrycka oss fritt. Jag vill inte att mina framtida barn och barnbarn ska vara rädda över att kritisera religioner.

Det är viktigt att våra politiker agerar omedelbart, med full kraft och utan tvekan. Jag vill se att Stefan Löfven tar avstånd från våldsbejakande islamism. Jag vill också se att alla våra politiker agerar. Varför fortsätter vi att ta emot IS-återvändare? Nu är fyra IS-kvinnor på väg tillbaka till Sverige från Turkiet. Resultatet historiskt har blivit att IS-återvändare inte ens får straff.

Vi fortsätter även att ge massiva statliga bidrag åt islamistiska organisationer som vi vet sprider radiala idéer. Det finns även en Saudifinansierad skola i Örebro som får fortsätta vara öppen och sprider sin islamistiska, antidemokratiska ideologi.

Detta är ett stort säkerhetshot mot Sverige. SÄPO har tidigare varnat om att den våldsbejakande islamistiska miljön är det största hotet mot Sverige. Ändå ser jag ingen konkret handling av våra politiker.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag