Diskuskungen Ståhl gör det igen – leker med monstervikter i gymmet: ”Strong is the new beautiful”

CC BY-SA 4.0
Foto: Chel Hill CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 14 jan 2020 2020-01-14
E-post 302

SYDAFRIKA Han är inte bara världsmästare i diskus. Folkkäre Daniel Ståhl är en riktig klippa i gymmet och brukar bjuda sina följare på Instagram på riktiga styrkeuppvisningar. Nu har han lagt upp ett nytt klipp där han drar sanslösa 350 kilo i marklyft – i fem repetitioner.

Säsongen 2019 går till historien då Daniel Ståhl, som tävlar för Spårvägens FK, cementerade sin plats bland svensk friidrotts stora. Ståhl hade flera kast över drömgränsen 70 meter med 71,86 meter som längst – det fjärde längsta kastet genom tiderna. Som pricken över i:et tog Ståhl guld när friidrotts-VM avgjordes i Doha.

Just nu befinner sig Ståhl på träningsläger i Sydafrika – och formen verkar god inför kommande säsong. På sitt Instagramkonto @stahlhoff har folkkäre Ståhl lagt upp ett klipp där han drar monstervikten 350 kilo. Ståhl nöjer sig inte med att dra vikten en gång utan gör fem repetitioner med den fullt lastade stången. Stången är så fullt lastad att Ståhl får tejpa fast vikterna.

”Strong is the new beautiful”, skriver Ståhl i sitt Instagraminlägg som fått massor av likes.

Flera styrkelyftare och strongmanatleter har kommenterat och är fulla av beundran. Ståhl är en uppskattad profil inom kraftsportsvärlden och tränar regelbundet på Stockholms Atletklubb.

”Sjukt”, skriver finske bänkpressaren Freddi Smulter.

Fredrik Svensson, tidigare innehavare av det inofficiella världsrekordet i bänkpress med 400,5 kilo och numera strongmanatlet, hyllar Ståhl i en kommentar på Facebook: ”Fruktansvärt imponerande (…) Han skulle ju vara topp 3 i världen i IPF i mark”.

Förra längdhopparstjärnan Erica Johansson sammanfattar det hela: ”Starkare än Hulken”.

View this post on Instagram

Strong is the new Beautiful. 5x350kg ??? #nike

A post shared by Daniel Ståhl (@stahlhoff) on

 

I tungvikten på fjolårets VM i styrkelyft var det tyngsta godkända marklyftet 340 kilo. Det gjordes tyngre lyft i lättare viktklasser, men 35o kilo är ett absolut världsresultat – och Daniel Ståhl lyfter vikten fem gånger.

Bli prenumerant

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag